Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Kaj si želim in kaj dobim | Čustva

Primerjava med občutki, ki si želim in med temi, ki mi jih daje življenje

Željeni občutki izvirajo iz našega razmišljanja, so naš ideal, s čim želimo, da nas življenje obdaruje. Vendar pa ima življenje za naš včasih drugačen dar od naših želja.

Naše želje izvirajo iz našega razmišljana, torej pogleda na svet in tega, kako želimo, da bi ga doživljali. Vendar pa doživljanje našega življenja ni odvisno le od naših želja, temveč tudi iz stališča, od koder ustvarjamo želje.

Če naše želje ustvarjamo iz občutkov manjvrednosti, otopelosti, nemoči ipd., se nam morda lahko v naši zavesti prikažejo občutki, ki si jih želimo, a težava je, da jih želimo v življenju čutiti povsod. In ker že začnemo z napačnim izhodiščem, torej iz občutkov manjvrednosti, otopelosti, nemoči ipd., in jih kot take čutimo v našem telesu, kot svoje, je vse kar lahko izgradimo kot svoje občutke nekaj, kar položimo ali zgradimo nad njimi.

Preberite več: Kaj si želim in kaj dobim | Čustva

Nov cikel evolucije (3) | Evolucija

Človek, ki ni iskren, ne more videti resnice. Le-ta se mu zakrije vedno, ko pomisli, da bi jo moral izraziti in tisti, ki živijo samo v razmišljanju, ne tudi in predvsem v čutenju so zelo nagnjeni k temu, da toliko ne čutijo, temveč da dajejo prednost mislim.

Prejšnji evolucijski cikel je bil zelo usmerjen v racio, čustva niso bila toliko pomembna. Usmerjen je bil v učinkovitost preko jasno definiranih pravil, ki so bila več manj razumljiva vsem. Vendar pa svet se spreminja.

Pri vzpostavljanju dobrih odnosov in predvsem pravilnih odnosov iz katerih lahko pridobimo vsi je čutenje sebe zelo pomembno. Obrat v paradigmi s katero smo prej gledali na svet, je začel rojevati mehke elemente, kjer smo poleg sočloveka začeli skrbeti tudi za naravo, druga živa bitja ipd., vse z namenom zagotavljanja primernega življenjskega okolja tudi za njih, kajti vedno bolj se zavedamo, da ne moremo preživeti sami. Tudi oni morajo preživeti, če želimo preživeti mi.

Preberite več: Nov cikel evolucije (3) | Evolucija

Kvantno polje, opazovalec in rast zavesti | Kvantna fizika

Ljudje dostikrat pojemo kako stvar, ki nam ne preveč po godu. Še več, pojemo stvari, ki na redijo, ki nas tolažijo, nas delajo močne, neustrašne. A kaj pravzaprav s tem počnemo?
Vedno ko nekaj vnesemo v sebe, vnesemo del kvantnega polja, del energije, ki se nahaja tam zunaj in jo ponotranjimo. Nekateri to počnemo tako, da jo potem zadržimo, drugi spet ne. A temeljna težava je, da je to nekaj znotraj nas in naš biološki računalnik je tisti, ki preobrazi to vsrkano energijo v nekaj drugega, kar potem prav tako naš biološki računalnik, ki mu pravimo tudi telo, izloči.
Kvantno polje ni nekaj, kar je zunaj nas in to samo opisujemo z našim umom. Ne kvantno polje je to, ki prežema čisto vse, tako nas, ko predmete, kot vesolje. To ni nekaj, česar se lahko dotikamo, mi smo kvantno polje. In zanimivo je dejstvo, da to kvantno polje, njegove manifestacije, telesa, misli, čustva, ki se pojavljajo v tem kvanten polju, da jih lahko opazujemo in merimo.

Preberite več: Kvantno polje, opazovalec in rast zavesti | Kvantna fizika

Nekatere lastnosti empatov | Empati

1.    Empati so naravni detektorji laži.
To je to, zaradi česar se empate smatra tako posebne in se smatra za najmočnejši dar, ki ga empati imajo. Ljudje ne bodo skoraj nikoli neopaženi, da lažejo, ko se soočijo z empatom. Imamo vrojeno sposobnost, da opazimo nepoštenost in nelagodje. Ni važno, ali je to velika laž ali nepomembna majhna laž, emapti bo to vedel.

2.    Empati lahko začutijo, ko je nekdo ljubosumen
Pravtako kot vidijo, če nekdo laže, emapti tudi začutijo, če je nekdo ljubosumen. Četudi se najbolj potrudite, da to skrijete, bodo empati to opazili. Čeprav se zdi, da ne vidijo, da ste ljubosumni, to vidijo, le, da tega ne želijo na veliko razglašati. Ne bodo se soočili z vami, ker to lahko povzroči znotraj vas, da se boste počutili nelagodno. Namesto tega, so morda z vami še bolj ponižni, tako, da se ne boste počutili več ljubosumni.

Preberite več: Nekatere lastnosti empatov | Empati

Domorodni američani in koncept nezmožnost | Nezmožnost

»Vse v naravi se giblje v krivuljah in krogih« : koncept nezmožnosti domorodnih Američanov

Moderen pogled na resničnost temelji na ravnih linijah in kotih. Ko gre nekdo kam ali daje navodila za smer, temelji metoda orientiranja na »naravnost naprej«, »zavij levo« in »zavihjj desno«. Vendar pa narava ne deluje na ta način in isto je resnično za našo hojo okrog. – Oddaljeni Orel

Domorodna Ameriška kultura ima zelo drugačen koncept resničnosti kot dominantna zahodna kultura kot je to starešina Irokezov razložil v zgornjem citatu. Domorodni Američani kot kultura so udobni v zamisli, da je resničnost neločljivo povezana s kaosom in verjamejo, da resnično zdravje prihaja iz tega, da »najdemo ravnotežje v kaosu… resnica ni fiksirana točka, temveč raje večno razvijajoča se točka ravnotežja, večne se ustvarja in je večno nova.« Ta verovanje se včasih imenujejo »Metamorfna Ontologija« ali preprosto, zanikajo obstoj samo ene perspektive ali interpretacije.

Preberite več: Domorodni američani in koncept nezmožnost | Nezmožnost

Nov cikel evolucije (2) | Evolucija

O njem so pisali mnogi modreci. Človek lahko le napreduje, ko razvije svoje mehke plasti. In to mu omogoča inteligentno delovanje, ki se izraža skozi njegovo obnašanje, ravnanje, delovanje.

Preden je človeško bitje postalo mehko, je bilo okorno. Evolucija je poskrbela, da se je povzpel in razvil iz bitij, ki so se plazila po zemlji v bitja, bi so se naučila obvladovati ravnotežje.

Ravnotežje nikoli ni trdo, ovito v neki trden ščit. Le tisti, ki so bolj mehki, lahko razvijejo svoje sposobnosti višje. Postanejo boljši plezalci, boljši tekači, boljši misleci.

Preberite več: Nov cikel evolucije (2) | Evolucija

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer