Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Alice A. Bailey: Luč duše

Luč duše

Njena znanost in učinek

Opis Pantajalijevih Yoga suter

S komentarji

Alice A. Bajley

 

 

»Pred tem, kot duša lahko vidi, je potrebno doseči harmonijo znotraj sebe in morajo oči iz mesa postati slepe za vso iluzijo.

Pred tem, kot duša lahko sliši, mora podoba (človek) postati gluha prav tako za kričanje kot za šepetanje, za jok ljubljenih slonov prav tako kot za srebrno brenčanje leta kresnice.

Preden duša lahko razume in se lahko spomni, mora pri srebrnem govorniku biti združena, prav tako kot je model v katerem je oblikovana glina najprej sestavljen v lončarjevi glavi.

Saj bo potem duša slišala in se spomnila.

In potem bo v notranje uho govoril glas tišine.«

 

Povzeto iz: GLAS TIŠINE

Preberite več: Alice A. Bailey: Luč duše

A.Goswami : Samozavedajoče se vesolje

Samozavedajoče se vesolje: Kako zavest kreira materialni svet

Amit Goswami, Ph.D.

V tej stimulirajoči in brezčasni knijgi dr. Amit Goswami razbija popularno verovanje Zahodne znanosti, da je snov primarna »zadeva« v stvaritvi in namesto tega predlaga zavest, kot resnični temelj vsega kar vemo in zaznavamo

Njegova razlaga kvantne fizike za laične bralce, ki se imenuje »model jasnosti«, postavi oder za raziskovalno potovanje skozi splošni temelj znanosti in religije, prepletene narave uma in telesa in naše medsebojne povezanosti z vso kreacijo.

Ta veličastna knjiga iz področja kvantne fizike sprejema novo paradignmo, kjer za osnovo vsega kar obstaja ne postavlja več materije, temveč zavest iz katere potem izvira vse ostalo. V knjigi avtor tudi opisuje fenomen časa in prostora.  V nadaljeanju je predstavljen prevod intervjuja z Amit Goswamijem o tej knjigi in o njegovih pogledih na znanost in kvantno fiziko samo.

Preberite več: A.Goswami : Samozavedajoče se vesolje

James Redfield: Skrivnost Šambale

Polje molitve

Vse, kar pričakujemo, pa naj bo dobro ali slabo, zavedno ali nezavedno, privabljamo v bivanje. Naša molitev je energija moči, ki jo žarčimo v vse smeri. Pri večini ljudi, katerih mišljenje poteka običajno, je ta moč zelo šibka in protislovna. Pri drugih, o katerih se zdi da so veliko dosegli v življenju,in ki so zelo ustvarjalni in uspešni, pa je to energijsko polje močno, pa čeprav je še vedno nezavedno. Večina iz te skupine ima močno polje, saj so odrasli v okolju kjer so se naučili pričakovati uspeh in ga jemljejo bolj ali manj za nekaj samoumevnega. Imeli so močne zglede, ki so jih posnemali. Toda legende pravijo,da bodo kmalu prav vsi ljudje spoznali to moč in se zavedali, da lahko svojo zmožnost izobrazbe te energije okrepijo in razvijejo.

Preberite več: James Redfield: Skrivnost Šambale

Alice Bailey & Djwhal Khul: Esoteric Healing

V nadaljevanju je podan delen prevod knjige Alice A. Bailey, ki je zapisala kanalizirana navodila Tibetanskega mojstra Djwahl Kuhla o ezoteričnem zdravljenju. Prevod uvodnega dela knjige, prvega dela (osnovni vzroki bolezni, urjenje zdravilcev), prvega poglaja (psihološki vzroki bolezni) bralcu da marskikakšen nov pogled na temo. V nadljevanju je podan link na celotno angleško verzijo knjige, ki jo je moč sneti iz spleta.

Preberite več: Alice Bailey & Djwhal Khul: Esoteric Healing

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer