Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Duhovno poneumljanje – Gaslighting | Duhovne zlorabe

Ne vem, če se gre čisto za Duhovno poneumljanje. Vsak človek ima namreč svojo psiho, svoj um in svoj intelekt. A stvari niso vedno najbolj jasne. Še posebej  postanejo zabrisane, ko se spustimo na nivo čutenja in subtilnega sveta. Takrat lahko postanejo čisto zabrisane ali pa ne.

Ko pride do Duhovnega preplavljanja smo namreč ljudje zelo drugačni drug od drugega. Vsak se namreč spopada na svoj lasten način. Eni smo pač dovolj močni, da naš fokus ostane znotraj nas, drugi spet ne. To pride predvsem do izraza, ko nismo prepričani, kaj pravzaprav želimo izraziti.

Če smo prepričani v svojo resnico, nas namreč ne more iz nje premakniti nič, prav nič. Če pa dvomimo v to o čem govorimo, pišemo ali kar želimo izraziti naslednji trenutek, pa nas preplavljanje Duhovnega polja, ki veje iz oz. od druge osebe, lahko čisto posrka.

Preberite več: Duhovno poneumljanje – Gaslighting | Duhovne zlorabe

Duhovna zloraba | Duhovne zlorabe

Kaj je pravzaprav zloraba in kako se odzvati nanjo? Duhovna zloraba je, ko nekdo, ne samo, da zlorabi tvoje zaupanje, temveč nekaj globljega. Gre se za to, da pri duhovni zlorabi pride do namenskega sabotiranja tvojega napora, da bi ostal na poti, na kateri si.

Pot na kateri smo je naša lastna in samo naša lastna in samo mi vemo kam bi radi prišli. In tukaj ne govorim o mentalni, zunanji poti, ki nam jo riše um. Govorim o zlorabi, zaupanja v sebe, v svoj odnos do sveta in tega, kako na njem bivati.

Vsaka zloraba prinese delček tega, vsekakor. Vendar pa je pri duhovni rana tako globoka, da ti spremeni notranji svet čutenja in dojemanja tega, kar je prej bilo zate res, sedaj pa več ni.

Seveda je vsak zloraba duhovna, če človek lahko v globini čuti, kar so njegove prave vrednote, napori, usmeritve. Če pa tega ne čuti in se zloraba zgodi le na umskem nivoju, da ne pride do spremembe dušne energije in preusmeritve dušne poti posameznika, potem jaz temu ne bi rekel dušna zloraba.

Preberite več: Duhovna zloraba | Duhovne zlorabe

Duhovni vzrok Gaslightinga ali krutega poneumljanja | Duhovne zlorabe

Vzrok Gastligtinga oz. krutega poneumljanja, kot so to prevedli naši psihologi leži dosti globlje, kot si današnja znanost z orodji, ki jih ima sploh predstavlja. Težava je v tem, da orodij sploh nima, kajti zavrača tisti, kar je precej življenjsko…

Objektivni pristop k človeku je mogoč na ravni tistega, kar se dogaja na površini. In pri Gaslightingu je to simptom, ki se pojavi kot posledica nekega odnosa. In če ne veš pogledati globlje, to izgleda približno tako, kot to vidijo novodobni psihologi, ki potem počnejo na čisto enak način, kot oseba, ki »kruto poneumlja« nekoga drugega, javnosti, ki jim seveda zaupa.

Gaslighting ali kruto poneumljanje pomeni točno to, kar opisuje simptom, če nisi zmožen pogledati globlje v vzrok. Možgani človeka in njegova psiha in psihologija sta izpostavljeni travmatični izkušnji, ki jih spremeni do te mere, da začnejo dvomiti v sebe, svojo resničnost in v svet, ki jih obkroža.

Preberite več: Duhovni vzrok Gaslightinga ali krutega poneumljanja | Duhovne zlorabe

Slovenski jezik, načini Slovencev in pogled na subjektivnost | Duhovna rast

Slovenski jezik ne omogoča, da bi izrazili iz sebe vse kar želimo izraziti, prav tako nam tega ne omogoča družina, prijatelji… Nekaj je znotraj nas, kar se želi izraziti, pa se ne more. In to je eden razlogov, da govorimo o »vzorcih«, ki nas preganjajo skozi življenje.

Vsak od nas čuti, saj smo čuteča bitja in včasih je zelo težko izraziti nekaj, kar čutimo, saj nimamo znotraj sebe orodij oz. načinov, kako to spraviti ven [iz sebe]. Predstave, ki jih gojimo, občutki, ki se porajajo, vse to je zelo individualno za vsakega od nas in že ko jih komuniciramo z drugimi, izgubijo delček naše lasten čarovnije.

Pa ne samo zato, ker nas drugi razumejo drugače, temveč in predvsem zato, ker tudi sami ne moremo vsega tega, kar čutimo v popolnosti ubesediti. Ljudje, ki so bolj v stiku sami s tem, kar čutijo, lahko le-to izrazijo dosti bolj čisto, jasno. Za njih se pravi, da so bolj prisotno, saj lahko dosti bolj plastično komunicirajo o tem, kar se v njihovem življenju dogaja.

Preberite več: Slovenski jezik, načini Slovencev in pogled na subjektivnost | Duhovna rast

Narcisi zanikajo napake v sebi in krivijo druge | Narcisoidnost

5 načinov kako narcis projicira in te napada

Narcisovo samospoštovanje in njegova lastna vrednost sta odvisni od tega, kako jih vidijo drugi ljudje, saj večini njih v splošnem primanjkuje samo zavedanja

Težijo k temu, da zanikajo napake v sebi in krivijo druge za svoje osebne primanjkljaje, nesrečo in napake. Za njihovo zmešnjavo obstaja celo beseda: imenuje se projekcija. Ljudje s narcisoidnimi tendencami so posamezniki, ki močno projicirajo.

V tem, kar sledi bomo raziskali pet različnih načinov, kako narcisoidi s sociopatskimi in psihopatskimi tendencami projicirajo, okrivljajo, zanikajo, medejo in poškodujejo ljudi v njihovi okolici.

Preberite več: Narcisi zanikajo napake v sebi in krivijo druge | Narcisoidnost

7 načinov kako čustveni vampirji izčrpujejo empate in visoko občutljive obsebe | Narcisoidnost

Čustveni vampir je neformalen termin za toksične ljudi, ki ti izčrpujejo tvojo energijo in v nas pustijo občutek čustvene izčrpanosti. Imajo parazitsko kvaliteto v tem, da izzovejo čustveno reakcijo v drugih in se »hranijo« na njihovih čustvih kot tudi drugih resursih. Empati in visoko občutljive osebe težijo k temu, da bi bile tarče energetskih vampirjev zaradi moči svojih čustev in vibracijske energije.

Vsi smo slišali za besedo »čustveni vampir«, a kaj le-ta v resnici pomeni? Za »čustvenega vampirja« smatram neformalno besedo za strupene (toksične) ljudi, ki nam odvzamejo našo energijo, naš občutek čustvene varnosti in naše zmožnosti poskrbeti za sebe. Zaradi tega ker smo v bližini čustvenega vampirja, lahko zapademo v depresijo, zaskrbljenost, prestrašenost, zmedenost in v bolečino. Le-to lahko vpliva na našo produktivnost, našo sposobnost osredotočanja se in vsesplošno mentalno, fizično in čustveno počutje.

Preberite več: 7 načinov kako čustveni vampirji izčrpujejo empate in visoko občutljive obsebe | Narcisoidnost

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer