Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Pisma o okultni meditaciji: PISMO ŠT. 2 – POMEMBNOST MEDITACIJE

POMEMBNOST MEDITACIJE

1 — Rezultira v egoičnem kontaktu in poravnavi.

2 — Vnese stanje ravnotežja.

3 — Stabilizira vibracijo.

4 — Podpira prenos polarizacije.

 

POMEMBNOST MEDITACIJE

3. junij 1920.

Naj vam to jutro podam nekaj več misli o predmetu meditacije; podprle bodo snovi, ki je bila podana včeraj in šestnajstega preteklega meseca.

Preberite več: Pisma o okultni meditaciji: PISMO ŠT. 2 – POMEMBNOST MEDITACIJE

Alice A. Bailey: Pisma o okultni meditaciji: PISMO ŠT. 1 – PORAVNAVA EGA Z OSEBNOSTJO

PISMA OKULTNE MEDITACIJE PREJELA IN UREDILAALICE A. BAILEY

COPYRIGHT © 1950 BY LUCIS TRUST

COPYRIGHT © RENEWED 1978 BY LUCIS TRUST


Posvečeno Tibetanskemu učitelju, ki je napisal ta pisma in avtoriziral njihovo objavo

 

PREDGOVOR

Sledeča pisma so bila prejeta med periodo, ki se nahaja med datumi, 16. maj 1920 in 20. Oktober 1920 z izjemo dveh pisem, ki sta bili prejeti leta 1919. S pristankom njihovega avtorja, sem jih zbrala za objavo.

Objavljena so v celoti, kot sem jih prejela, z izjemo določenih delov, ki imajo čisto osebno uporabo, te, ki se nanašajo na določeno okultno šolo in teh, ki izražajo prerokovalsko ali ezoterično naravo, ki jih ni moč izraziti.

Preberite več: Alice A. Bailey: Pisma o okultni meditaciji: PISMO ŠT. 1 – PORAVNAVA EGA Z OSEBNOSTJO

Celično zdravljenje kot oblika meditacije

Ker smo pri meditaciji v stiku z našim višjim jazom, nam le ta pošilja globoka sporočila. Predstave, ki se sproščajo pri meditaciji niso le neke naključne predstave, temveč sporočila vaših celic in vašega duha, kaj se dogaja z vami.

Ljudje dostikrat bodisi zaradi pomanjkanja pozornosti, nevednosti, egoističnih nagnjenj ipd. ne znamo prepoznati, kaj se dogaja z nami v naših življenjih in zakaj nam dogodki v njem kažejo preko nam lastega načina stvari, ki nam vačasih morda niso po godu. Še manj pa si znamo razlagati kai naj bi storili, da bi to spremenili.

Preberite več: Celično zdravljenje kot oblika meditacije

Aktivna in pasivna meditacija

Meditacija je lahko pasivna ali aktivna. Pasivna meditacija je točno to kot si predstavljate. Umirjanje uma in misli ter poglabljanje vase skozi dihanje. Ob tem se lahko iz uma sproščajo razne predstave, miselni vzorci, ipd., ki nas omejujeo na katerikoli ravni. Običajno je odlična za sproščanje stresa in raznih napetost v mislih in telesu.

Pri aktivni meditaciji pa smo ves čas, ko smo v alfa stanju mentalno budni in se osredotočamo na nekaj bolj specifičnega skozi umsko vizualno interakcijo. Za razliko od pasivne meditacije, ko zapademo v alfa stanje, kjer naš um ni mentalno buden.

Pri pasivni meditaciji naše misli vandrajo po svoje in nas kaj lahko odnese od cilja zakaj smo šli meditiral, dočim pri aktivni, do tega pride dosti težje.

Meditacija

Pri meditaciji je vse usmerjeno v to, da se umiri um in notranje bitje. Je aktivno ali pasivno usmerjanje pozornosti k sebi, k zavesti. Predstavlja stanje ozaveščanja naše globlje zavesti. V stanju meditacije smo v globljem stiku z našim pravim jazom. Meditacija nas poveže z duhovnim delom našega bitja in vzpostavi na subtilnih nivojih prefinjeno komunikacijo skozi katero se začnejo zdraviti mnogi aspekti nas samih.

Izvajanje meditacije omogoča prenesti pozitivne spremembe v vsakdanji način življenja. Preko njene vadbe postane naš um bistrejši in umirjen, srce se napolni z notranjo vedrostjo, preplavi nas notranji mir in veselje, svet v katerem živimo pa se začne spreminjati...

Preberite več: Meditacija

Globoka meditacija v zdaj

Danes, prav zdaj, dovolite si potovati v današnji trenutek, globoko v zdaj, globoko v ta izvir miru in radosti, ki je zdajšnji trenutek in samo ta trenutek. Dovolite si odtavati še globlje, globoko v ta trenutek. Občutite kako se preteklost sprošča. Občutite, kako se vaš um tiša, medtem, ko ustavljate vse misli na jutri. Začutite, kako se sproščajo vse vaše napetosti medtem, ko opuščate vse skrbi. Začutite kako se opravičevanje dviguje iz vašega telesa medtem, ko opuščate včeraj in mu dopuščate, da je takšen kot je bil, opuščate bolečine in razočaranja, neizpolnjena pričakovanja, strahove in dvome, ki vam preprečujejo, da bi v življenju počeli to kar si želite. Občutite vse to kako se dviguje od vas medtem, ko greste globlje in globlje v ta trenutek.

Preberite več: Globoka meditacija v zdaj

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer