Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Meditacija

Pri meditaciji je vse usmerjeno v to, da se umiri um in notranje bitje. Je aktivno ali pasivno usmerjanje pozornosti k sebi, k zavesti. Predstavlja stanje ozaveščanja naše globlje zavesti. V stanju meditacije smo v globljem stiku z našim pravim jazom. Meditacija nas poveže z duhovnim delom našega bitja in vzpostavi na subtilnih nivojih prefinjeno komunikacijo skozi katero se začnejo zdraviti mnogi aspekti nas samih.

Izvajanje meditacije omogoča prenesti pozitivne spremembe v vsakdanji način življenja. Preko njene vadbe postane naš um bistrejši in umirjen, srce se napolni z notranjo vedrostjo, preplavi nas notranji mir in veselje, svet v katerem živimo pa se začne spreminjati...

To in še več so le aspekti nas samih, ki so počivali globoko znotraj nas, in ko so skozi vajo dihanja tisti globoki apsekti nas, ki so nas odvračali od takšnega stanja zapustili naše telo, je prišel na površje tisti čudoviti del nas. Skozi dihanje smo vzpostavili subtilno komunikacijo z duhovnim delom našega bitja in skozi dihanje smo mu povedali, da želimo vdihniti in vdihovati življenje s polnim sijajem in ga seveda tudi tako občutiti.

Več vadimo, bolj se odpira in prečiščuje naš kanal komunikacije in bolj se naš namen pogreza v izražanje naše resnice v našem svetu. Na globokih nivojih se učimo biti sproščeni in pustimo vsemu, kar prihaja iz našega uma, da odplava mimo. Naš um je vedno pogosteje miren, stresa je vedno manj… in tudi vaje je potrebno vedno manj, dokler takšen način življenja ne postane ustaljen.

Vedno bolj nas preplavljata notranja tišina in mir in življenje postane ena velika meditacija, dobesedno. Nezavedno dihamo v ritmu meditacije, se začnemo povezovati z globljimi aspekti nas samih in spontano puščamo neželjene in misli, ki nas obremenjujejo, da gredo skozi naš um. Naša povezava se poglablja in širi sama od sebe.

Tu, v tem spokojnem notranjem prostoru se globoko povežemo z duhovnim delom svoje narave. To ni navidezni svet, beg iz resničnosti – to je resničnost, to je kar smo v svojem bistvu , to je kar bomo šele postali – namreč bitja luči, ljubezni, zdravljenja in ustvarjalnosti.

Če je zunanje življenje nemirnost morske površine, neprestano gibanje valov, potem je meditacija tišina dna oceana, umirjenost globine. Če redno vadiš meditacijo, boš postopoma dosegel ta rastoči mir in srečo – in dehtenje duše bo kot vonjava rože preželo vse dele tvojega življenja.

Vsak od nas začne meditirati z nekim namenom – radovednost, želja premagati stres oz. postati bolj miren, mogoče želja po poglobitvi razumevanja samega sebe in svojih sposobnosti. Ko dosežemo te začetne cilje, se pojavijo novi in današnji dosežek postane samo začetek jutrišnjega novega popotovanja. In tako kot se roža odpre in razcveti, tudi mi začenjamo opažati odpiranje naših neskončnih sposobnosti in razcvetanje našega življenja v večjo srečo, globlji mir in bolj trajno zadovoljstvo.

Ena od skrivnosti življenja je, da se ne zavedamo kdo smo. Opisujemo se s tako omejenimi izrazi kot so um, osebnost, telo, poklic. A v bistvu smo duhovna bitja, ki se skušamo ponovno združiti z našo dušo, s svobodo in srečo našega resničnega jaza – smo večni popotniki, ki se trudimo najti svojo pot domov.

 

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer