Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Aktivna in pasivna meditacija

Meditacija je lahko pasivna ali aktivna. Pasivna meditacija je točno to kot si predstavljate. Umirjanje uma in misli ter poglabljanje vase skozi dihanje. Ob tem se lahko iz uma sproščajo razne predstave, miselni vzorci, ipd., ki nas omejujeo na katerikoli ravni. Običajno je odlična za sproščanje stresa in raznih napetost v mislih in telesu.

Pri aktivni meditaciji pa smo ves čas, ko smo v alfa stanju mentalno budni in se osredotočamo na nekaj bolj specifičnega skozi umsko vizualno interakcijo. Za razliko od pasivne meditacije, ko zapademo v alfa stanje, kjer naš um ni mentalno buden.

Pri pasivni meditaciji naše misli vandrajo po svoje in nas kaj lahko odnese od cilja zakaj smo šli meditiral, dočim pri aktivni, do tega pride dosti težje.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer