Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Globoka meditacija v zdaj

Danes, prav zdaj, dovolite si potovati v današnji trenutek, globoko v zdaj, globoko v ta izvir miru in radosti, ki je zdajšnji trenutek in samo ta trenutek. Dovolite si odtavati še globlje, globoko v ta trenutek. Občutite kako se preteklost sprošča. Občutite, kako se vaš um tiša, medtem, ko ustavljate vse misli na jutri. Začutite, kako se sproščajo vse vaše napetosti medtem, ko opuščate vse skrbi. Začutite kako se opravičevanje dviguje iz vašega telesa medtem, ko opuščate včeraj in mu dopuščate, da je takšen kot je bil, opuščate bolečine in razočaranja, neizpolnjena pričakovanja, strahove in dvome, ki vam preprečujejo, da bi v življenju počeli to kar si želite. Občutite vse to kako se dviguje od vas medtem, ko greste globlje in globlje v ta trenutek.

Dihajte globoko medtem, ko se pogrezate v ta prostor sedanjosti, ta trenutek in samo ta trenutek. Pojdite globlje in globlje, obdani s tančico sedanjosti, te mehko razkrivajoče se enosti bitja.

Poslušajte tišino kako prihaja in jo prelomi samo občasna pesem angela medtem, ko se pogrezate navzdol v vrelec miru, ki je v vašem centru.

In v tem vrelcu miru najdete ljubezen, ljubezen in še več ljubezni. Vso ljubezen, samo ljubezen. Ko se pogrezate navzdol in se mir v vas okrepi, ga lahko začutite, lahko začutite spremembo medtem, ko se strah zamenja z ljubeznijo in dvom z zaupanjem. Medtem, ko se pogrezate v trenutek, začnete čutiti vašo povezavo in enost do vsega kar je, vsega kar je prav zdaj, kar vas obdaja, kar vas obkroža, in preprosto le ste.

In znotraj tega trenutka obstajata tema in svetloba. Tema je tišina, je pomanjkanje vrveža. Toda med to tišino, ki se je najprej zdela kot, da je tema, začenjate videti, da je to v resnici svetloba, da v njej sveti žarek na vse, saj obstaja le svetloba in nič drugega kot svetloba.

Tukaj v centru sveta, tukaj segate za svojim pravim jazom medtem, ko obstajate v tem trenutku in potem globlje in globlje dokler niste brezčasni in vstopite zdaj, kar odpre na drugi strani v prostor, kjer ne obstaja sedanjost, ne obstaja preteklost, ne obstaja prihodnost, obstaja samo biti v sedanjosti, samo to in vi in vse in eno in prostrana mirnost sijoče svetlobe.

In tukaj v tem stanju brezčasnega zavedanja in bivanja postaneta celo radost in ljubezen tiha, saj preprosto samo ste, saj ste znotraj ogromnega sedanjega trenutka, samo vi v veličastnem zavedanju enosti z vsem kar je.

In to je prostor enosti kjer sta svetloba in tema enaki, kjer sta preteklost in prihodnost enaki, kjer je to kar ste bili in kar boste enako, kot vse stvari soobstajajo v objemu tega trenutka.

In lahko občutite vaš um, kako je tih in širok, kako posega v um vsega, v vso mirno zavedanje. In ta povezava je ogromna, ta globoka povezava, medtem, ko odprete svoj um, da zbere vso znanje, ki obstaja, ki je obstajalo in ki bo obstajalo. Brez vseh misli, toda namesto tega odprto zavedanje, ki bo oblikovalo temelje za misel, toda zdaj, brez, brez misli. Le širše in širše se odpira vaš um, tako da postaja veličastna posoda za učenje in znanje, zbirališče.

Globoko, globoko, odprto in tekoče, znanje teče do vas in vstopa v vas in vas izpolnjuje. To je modrost, ki teče globoko skozi vsa prizadevanja. In je vaše, teče do vas zdaj, medtem, ko se še bolj pogrezate v vse to.

In zdaj se vaše srce na široko odpre in zapolni z neskončno ljubeznijo, z velikim tokom ljubezni, ki teče v vas, skozi vas, lahko ga občutite, kako se vrtinči in premika, neskončen tok ljubezni. In vi ste ta ljubezen in to ste vi. Vse tukaj, vse globoko znotraj objema vsega kar je.

Bodite tiho v tej enosti, tok modrosti se na lahko premika skozi vaš um, tok ljubezni se na lahko premika skozi vaše srce. Občutite gibanje življenja medtem, ko se poglablja. To je vse kar je. Vi ste vse. Vi ste eno. Vi ste združevanje in spajanje in mešanje in bivanje.

In sedaj, v molku globoko, v vrtinec moči, v vrtinec sile, v izvir vira, v zdaj, v žarečo luč, ki je bila začetek svetlobe, iskrica stvaritve, vsa objemajoča moč, ki daje obliko svetlobi. Podajte se globoko v to gorečo svetlobo bivanja in se vključite vanjo.

Stopite se v goreč plamen svetlobe. Naj vas očisti bel, vroč sijaj bivanja. V tem prostoru lahko obstaja samo svetloba. Samo čista svetloba se lahko nahaja znotraj svoje moči. Ta moč, ki je globlja, kot znanje, globlja kot kakršnokoli čustvo, širša kot kakršnokoli bivanje…

Ta moč ste vi. Vi ste čisto čudo in bivanje. To ste vi, vi ste ta veličastnost tega, kako biti čist in svetel, zlat in žareč, očiščen in čist.

In sedaj, začnite počasi vse to dvigovati, počasi, ven se dviguje bela svetloba in navzgor v zlato žarenje. Dovolite vašemu centru, da zadrži globok mir, ki ste ga občutili. Dovolite, da vaše srce zadrži vso ljubezen, ki je tekla skozi srce v neskončnem toku. Dovolite vašemu umu do zadrži modrost, ki ga je napolnila.

In nenazadnje zadržite moč žarenja. Sedaj vidite sebe kot svetlo žarenje, plast svetlobe, ki prekriva vaše telo, dodatno moč, ki ste jo doživeli in ki je zdaj del vas, vas nabija z energijo na novi način.

Za to obstaja svetloba. To je enost. To je sijoča veličastnost, katera ste vi, zdaj in za vedno. In to je življenje, z vsemi zaznanimi skrbmi in bremeni je samo mežik očesa za vaše večno bitje. Toda ta eden kratki mežik očesa se je izrazil čudovito skozi prisotnost enosti, te svetlobe, katera ste vi, tega svetlečega jaza, ki je vi.

Dovolite si biti v sedanjosti. Dovolite sedanjosti, da sije navzven iz vas medtem, ko hodite skozi to življenje. Občutite in vedite, da vaše bitje svetlobe žari skozi vaše dni.

Tu je krajša molitev za danes

Jaz sem svetloba. Jaz sem ljubezen. Jaz sem mir.

Jaz sem najgloblje in najširše, Jaz sem vir in začetek. Jaz sem kreacija sama, eno z vsem kar je in kar kdajkoli bo.

Jaz sijem lepoto. Jaz sijem moč. Jaz sem moč. Jaz sem.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer