Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Pisma o okultni meditaciji: PISMO ŠT. 2 – POMEMBNOST MEDITACIJE

POMEMBNOST MEDITACIJE

1 — Rezultira v egoičnem kontaktu in poravnavi.

2 — Vnese stanje ravnotežja.

3 — Stabilizira vibracijo.

4 — Podpira prenos polarizacije.

 

POMEMBNOST MEDITACIJE

3. junij 1920.

Naj vam to jutro podam nekaj več misli o predmetu meditacije; podprle bodo snovi, ki je bila podana včeraj in šestnajstega preteklega meseca.

V osnovi meditacija podpira poravnavo in tako dovoli kontakt z Višjim jazom; zato z njegovim vedenjem. Jaz bi, da bi vam primerno pojasnil, začel študij tega področja v okviru naslednih naslovov:

  • Pomembnost meditacije.
  • Razmatrane točke ob uporabi meditacije.
  • Uporaba svetih besed pri meditaciji.
  • Nevarnosti, ki se jih je potrebno izogibati pri meditaciji.
  • Uporaba oblike pri mediticiji.
  • Uporaba barv in zvoka pri meditaciji.
  • Dostop do mojstrov skozi meditacijo.
  • Bodoče šole meditacije.
  • Očiščenje prenosnikov.
  • Zunanje življenje služenja.

Pa razmatrajmo danes prvo točko – Kaj naredi meditacijo pomembno?

Poudarek glede pomena meditacije sledi naravno iz realizacije učenca kot nujna potreba za dominacijo Osebnosti nad Egom.

Človek dandanašnjice se ukvarja z mnogimi težnjami in skozi silo okoliščin je popolnoma polariziran v nižjem jazu, ta polarizacija izvira iz bodisi čustvenega ali mentalnega telesa. Namignil bom na eno točko, ki je zanimiva: - kakor dolgo je polarizacija čisto fizična ali čisto čustvena nikoli ne čutimo potrebe za meditacijo. Celo, ko je aktivno mentalno telo, ne pride do vznika impulza dokler človek ne gre skozi mnoge spremembe in mnoga življenja, ni okusil čaše užitka in bolečine skozi mnoge inkarnacije, ni v celoti izzvenel globin življenja v nižjem jazu in odkril, da ga ne zadovoljujejo. Potem začne obračati svoje misli na druge stvari, začne hrepeneti za neznanim, spozna in občuti znotraj sebe pare nasprotij in kontaktira znotraj svoje zavesti možnosti in ideale, ki jih še ni sanjal doslej. Prišel je do točke, kjer so uspeh, popularnost in različni darova njegovi, vendar pa iz njihove uporabe ne dobi zadovoljstva; vedno pritisk znotraj vztraja dokler ni bolečina tako neprizanesljiva, da želja, ki je izbila prepriča nekaj ali nekoga onstran, da premaga vse ovire. Človek se začne obračati navznoter in iskati vir iz katerega je prišel. Potem začne meditirati, tuhtati, krepiti vibracijo dokler v poteku časa ne zbere sadov meditacije.

Štiri stvari, ki jih meditacija naredi:

1 — Omogoči človeku, da kontaktira z Egom in si poravna tri nižja telesa.

2 — Postavi človeka v držo ravnovesja, niti v skrajno receptivno in negativno, niti skrajo pozitivno, temveč v točko ravnovesja. To ponuja priložnost Egu in pozneje Mojstrom, da vznemirijo ravnovesje in uglasijo mirno vibracijo na višji zvok kot dosedaj; kar povzroči, da zavest vibrira na novi in višji stopnji in da se zaziba (če temu lahko tako rečemo) v periferijo trikratnega Duha. S konstantno prakso tega je celotna točka ravnovesja postopoma premaknjena višje in višje, dokler ne pride čas, ko nižja točka privlačnosti zibanja in poravnave ni fizična, se ne dotika čustvenega, ne kontaktira z mentalnim (vzročno telo se celo osvobaja) in človek je od sedaj naprej polariziran v duhovno zavest.

To označuje četro iniciacijo; po tej iniciaciji naredi poučen zase telo manifestacije, svobodne kreacije – nič ni v njem, kar bi priklicalo v objektivnost telo za uporabo v treh svetovih in se razvijalo pod Zakoni vzroka.

3 — Stabilizira nizke vibracije na podnivojih čustvenega in mentalnega nivoja. Začne delo uglaševanja jaza na vibracijo tretjega podnivoja na vsakem od treh nižjih nivojev, dokler ne dominirajo podnivojem. Drugi podnivo je naslednji, ki ga je potrebno sinhronizirati.

Človek doseže točko osebnostne spretnosti v tem ciklu, ko poseduje kapaciteto vibrirati in premikati se zavestno skozi četrti podnivo. Lahko imenujemo četrti podnivo na fizičnem, čustvenem in mentalnem nivoju (ko so obvladovani, poravnani in delujejo simultano v isti inkarnaciji) kot nivo popolne osebnosti v konkretnem razumu sveta in iz nižjega pogleda. Določena inkarnacija bo ta, v kateri človek doseže najpopolnejši izraz njegovega nižjega jaza – fizično popoln, čustveno rezonirajoč in mentalno ogromen. Ko dosežemo to se začne prenos na višjo vibracijo, priklepanje na višji jaz in uglaševanje osebnosti ali glavne trojnosti na dominantno peternost Ega.

4 — Podpira prenos polarizacije od enega od permanentnih atomov osebnosti na odgovarjajoči atom duhovne triade. Pozneje bom pojasnil to še bolj.

Od tod je lahko videti bistveno naravo meditacije in njeno modro, prizadevno in resno nadaljevanje.

Zgodnji v izkušnji, po dosegu najvišjega kar lahko ponudi nižja narava, človek začne meditirati. Najprej neurejeni poizkusi in včasih je potrebno, da več inkarnacij mine v katerih višji jaz sili človeka, da misli in resno meditira v redkih in ločenih intervalih. Bolj pogosto pridejo priložnosti, da se človek umakne navznoter, dokler ne vznikne za človeka več življenj, ki jih posveti mistični meditaciji in prizadevanju, ponavadi najvišji stopnji v življenju, ki ji je v celoti predano. Označuje točko najvišjega čustvenega prizadevanja, stran od znanstvene uporabe zakona preko mentalnega telesa. Ti zakoni so ti, ki vodijo resnično okultno meditacijo.

Za vsakim od vas, ki definitivno delujete pod enim od Mojstrov ležita dve žiivljenji najvišje stopnje: - življenje dobesednega povzdigovanja in življenje intenzivne meditacije vsporedno z mistično ali čustveno-intuitivno linijo. To meditativno življenje se je prebudilo bodisi v samostanu ali nunskem samostanu v osrednji evropi s strani teh, ki so bili povezani z Mojstrom Jezusom in njegovimi učenci ali v Indiji, Tibetu ali Kitajski s strani učencev Mojstra M ali Mojstra K.H.

Sedaj prihaja do vas najpomembnejša serija življenj za katera so bile prejšnje točke vrhunca le hoja po kamnih. V življenjih takoj za temi na Poti bo prišel končni dosežek skozi instrumentalnost odrejene okultne meditacije, ki temelji na zakonu. Za manjšino lahko pride spoznanje v tem ali naslednjem življenju, za druge, v kratkem, v drugih življenjih. Za nekaj jih leži dalje spoznanje mističnih metod, ki bodo pozneje osnova okultnih ali mentalnih metod.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer