Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Koncept yin-a in yang-a

Simbol Yin & YangOrientalska filozofija in tudi moderna znanstvena paradigma pravita, da stvaritev vesolja vsebuje dvojni apekt: svetlobo in temo, nebo in zemljo, pozitivno (+) in negativno (-), solarno (od sonca) in lunarno (od lune). Vzhodnjaki so poimenovali solarni, pozitivni, moški aspekt yang in lunarnega, negativnega, ženskega yin. Ta dva izraza sta v bistvu izraza univerzalnih komplementarnosti in dualizma. Najbolj čist prikaz teh dvojnosti je električni naboj: vsi vemo, da zato, da ustvarimo elektriko potrebujemo pozitiven in negativen pol. Samo skupaj lahko ustvarjata električno moč. Nobene od njiju ni boljši ali slabši od drugega. Ista stvar velja za yin-yang koncept. Yin-a in yang-a ne morete ločiti; njun skrivnosten ritem, njuno subtilno menjavanje ustvarja vse življenje v vesolju.

Preberite več: Koncept yin-a in yang-a

Uravnovešanje Yina in Yanga

Zakaj nismo v ravnotežju?

V ravnotežju nismo preprosto zato, ker so nas za to urili – kako biti izven ravnotežja! Tisočletja dolgo je yang ali moška energija bila čaščena samo pri moških – deluj toda ne čuti. Energija yin je bila čaščena do nedavnega v ženskah – čuti toda ne deluj. Z nastopom ženskega gibanja so se ženske opogumile in stopile v kontakt s svojo yang energijo – postale so aktivne v svetu, ne samo kot negovalke in skrbnice. In šele nedavno se tudi moški obračajo k temu, da stopijo v stik s svojo yin stranjo (občutki).

Preberite več: Uravnovešanje  Yina in Yanga

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer