Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Sv. Corona

O Sveti Coroni je poznano bolj malo, sta sta ona in moški za katerega je molila, Sv. Viktor, bila navedena v Rimljanskem mučeništvu in hagiografiji Cerkve. Okoli datumov mučeništva Svete Corone in Sv. Viktorja obstaja nejasnost. Večina virov pravi, da je bilo to v Siriji, ki je bila pod Rimljansko vladavino. Nekateri pravijo, da je to bil Damak, drugi Antiocha. Večina se jih strinja, da sta bila usmrčena v letu 170 našega štetja. Večina zgodovinarjev se strinja, da sta umrla med vladavino Marcusa Aurelija in da sta bila usmrčena po ukazu rimljanskega sodnika po imenu Sebastian.

Zgodba (legenda) pove zgodbo o Rimljanskem vojaku, ki se je imenoval Viktor.  Rimljani so odkrili, da je bil Viktro Kristjan. Vojak je pripeljal Viktorja pred sodnika, ki se je imenoval Sebastian, ki je preziral Kristjane. Odločil se je, da naredi iz Viktorja primer. Privezan je bil za steber in je bil bičan, dokler ni njegova koža visela iz njegovega telesa in je potem Sebastian dal iztakniti njegove oči. Kljub vsemu temu, Viktor ni nikoli zanikal Kristusa.

Preberite več: Sv. Corona

Ngangkariji

Izvirno je bilo koli 250 domorodskih jezikovnih skupin na avstralskem kontinentu in je bilo verjetno, da je bilo tudi podobno število imen za duhovne zdravilce, ki so poznani v osrednji puščavi kot Ngangkariji. Beseda Ngangkari je nekako kot beseda 'šaman', ki prihaja v izvirniku iz Tunguske regije v Sibiriji, vendar se sedaj nanaša na domorodskega izvajalca medicine po vsem svetu. Na podoben način, prihaja beseda Ngangkari iz jezikovnih skupin Pitjantjatjara, Yankunytjatjara in Ngaanyatjarra, vendar pa moderna uporaba besede raste v opis domorodskega duhovnega zdravnika na splošno po vsej Avstraliji. Druga pogosta imena v angleščini za ljudi znotraj Aboridžinske plemenske kulture igrajo vlogo zdravilca in nosilca duhovnega izročila so 'pametni ljudje', 'inteligentneži' ali 'očetovske stopinje'.

»Ngangkariji so kot mešanica medd splošnim izvajalcem in zdravnikom vse v enem. Njihovo zdravilstvo je po naravi holistično, ukvarja se z osebino duhovnostjo in fizičnim telesom in to je pomembno za mnoge domorodne ljudi. Francesca Panzironi CEO of ANTAC (Anangu Ngangkari Tjutaku Aboriginal Corporation)«

vir: https://upliftconnect.com/spirit-doctors-australian-desert/?fbclid=IwAR27rBJc8x4-_W5pEFJUrD1Y63r7KU-YplLg9qMuI8u7wpdn2Cfs2jLFGFE

Sufizem: Ali so lahko ta učenja Sveti Vodič v časih skrbi?

»Dvigni svoje besede, ne glasu. Dež je ta, zaradi katerega rastejo rože, ne grom.
- Rumi«

Starodavna pot Sufizma ali Tasawwuf  kot je poznana v Muslimanskem svetu, je notranja dimenzija islama, še posebej Islamskega misticizma. Izvajalci Sufizma hočejo najti resnico božanske ljubezni in znanja skozi neposredno osebno izkušnjo Ljubljenega. Je zelo zadovoljujoča, globoko predana in pogosto zahtevna pot, vendar pa ta z ogromnimi nagradami.

Sufizem je pot do Boga preko čustev in duhovnosti namesto skozi razmišljanje in slavi intimni odnos iskalca z Alahom. Starodavna mistična učenja in prakse Sufijev so zelo primerna za iskalce dandanašnjice in vam lahko pomagajo poglobiti vašo duhovno prakso ali jo dvigniti na nov nivo.

Preberite več: Sufizem: Ali so lahko ta učenja Sveti Vodič v časih skrbi?

Emanuel

Entiteta Emanuel je poznana v glavnem zaradi dejstva, da je bila mentor Chico Xavierju. Znano je tudi, da je bila v prejšnjem življenju ponosen rimski senator Publius Lentuslus, ki je živel v luksuzu in razuzdanosti zaradi Julija Cezarja. Poročen je bil z Livio, čigaršnjo eksekucijo je bil prisiljen gledati iz galerije. Umrla je, ker se je spreobrnila v krščanstvo. Lentulus je umrl v Pompejih leta 79 pred našim štetjem, ko je eksplodiral Vezuv.

Da bi se pokesal za svoje grehe, se je inkarniral 50 let pozneje kot suženj Nestorio, ki so ga skupaj s drugimi kristjani vseh starosti bil pogotale divje živali v Rimski areni, ki je služila za zabavo Rimskemu občinstvu.

Preberite več: Emanuel

Sestra Sheila

Sestra Sheila je bila rojena v Nemčiji. Izvorno se je učila za nuno. Med drugo svetovno vojno je v glavnem skrbela za to, kar je vzrokovala vojna. Umrla je julija ali avgusta 1943 med letalskim napadom.

O njej je poznano tudi, da je bila v prejšnji inkarnaciji Jeanne-Françoise Fremiot, rojena v Franciji 28. januarja 1572 in je umrla v Dijonu 13. decembra 1641. Med njenim francoskim obstojem je posvečala svoje življenje družbeni podpori in je bila kanonizirana leta 1767 kot Saint Jeanne de Chantal.

Duhovno delo entitete, ki se imenuje Sestra Sheila vključuje obravnavo bolnih in slabotnih. Njeno prisotnost spremlja določena vonjava.

(Ver: Duhovno Zdravljenje, Ismar E. Garcia)

Francisco de Xavier

Francisco de Gassu y Javier se je rodil leta 1506 v graščini Javier v bližini mesta Pamplona v Španiji. Izhaja iz plemenite družine, ki je posedovala veliko zemlje in je imela veliko nazivov. Odrasel je v materialnem obilju, ki je bilo ukoreninjeno v stare tradicije. Njegova inteligenca ga je peljala do študija mnogih različnih predmetov. Od devetega do 29. leta je Francisco hodil v College Santa Barbara v Parizu, kjer je bil njegov cimer Pedro Fabre. To prijateljstvo je bilo zelo koristno za njegovo briljantno in impulzivno naravo. Tam je tudi srečal Calvina, ki je bil glavna osebnost v Protestantski revoliciji v Evropi. Ne College Santa Barbara je tudi srečal svojega bodočega mentorja Ignacia de Loyolo. Oblikovala sta tesno prijateljstvo in ko so Franciskovi starši umaknili njihovo finančno podporo, je bil Ignacio ta, ki je priskočil v pomoč.

Iz filozofije je diplomiral 1526. and je postal profesor 1530. 15. avgusta 1534 se je skupaj s Pedrom Fabreom in še štirimi prijatelji zaprisegel k revščini in čistosti pod vodstvom Ignacia de Loyole. Oni so bili prvi jezuiti, člani Jezusovega združenja. Francisco je šel v Indijo, na Japonsko in druge orientalske države, da bi razširil njihovo filozofijo.

Preberite več: Francisco de Xavier

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer