Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Francisco de Xavier

Francisco de Gassu y Javier se je rodil leta 1506 v graščini Javier v bližini mesta Pamplona v Španiji. Izhaja iz plemenite družine, ki je posedovala veliko zemlje in je imela veliko nazivov. Odrasel je v materialnem obilju, ki je bilo ukoreninjeno v stare tradicije. Njegova inteligenca ga je peljala do študija mnogih različnih predmetov. Od devetega do 29. leta je Francisco hodil v College Santa Barbara v Parizu, kjer je bil njegov cimer Pedro Fabre. To prijateljstvo je bilo zelo koristno za njegovo briljantno in impulzivno naravo. Tam je tudi srečal Calvina, ki je bil glavna osebnost v Protestantski revoliciji v Evropi. Ne College Santa Barbara je tudi srečal svojega bodočega mentorja Ignacia de Loyolo. Oblikovala sta tesno prijateljstvo in ko so Franciskovi starši umaknili njihovo finančno podporo, je bil Ignacio ta, ki je priskočil v pomoč.

Iz filozofije je diplomiral 1526. and je postal profesor 1530. 15. avgusta 1534 se je skupaj s Pedrom Fabreom in še štirimi prijatelji zaprisegel k revščini in čistosti pod vodstvom Ignacia de Loyole. Oni so bili prvi jezuiti, člani Jezusovega združenja. Francisco je šel v Indijo, na Japonsko in druge orientalske države, da bi razširil njihovo filozofijo.

Umrl je 3. decembra 1552, ko mu je bilo 46 let na otoku pri kitajski obali, po tem, ko je prepotoval za časa svojega življenja čez 12000 kilometrov. Njegova krsta je bila napolnjena s kredo, da bi se pospešilo razgradnjo telesa, kar bo om omogočilo njegovim prijateljem prevoz kosti nazaj v Evropo. Vendar pa, ko je bila krsta odprta več kot tri leta pozneje, so bili presenečeni, ko so odkrili telo v popolnem stanju ohranitve brez vonja po gnilobi. Telo so prinesli v Malago in potem v cerkev v Bom Jesus v Goo, kjer je predmet čaščenja še danes.

Francisco de Xavier je izvajal mnoga čudežna ozdravljenja za časa svojega življenja. Mnoga čudesa, ki so se zgodila skozi molitve pred njegovimi smrtnimi ostanki mu pripisujejo še sedaj.

Napisal je mnogo čudovitih pisem, ki jih je Ignacio de Loyola prepisal in jih razposlal, da jih preberijo po cerkvah kot primer izrednega življenja.
Francisco de Xavier je bil kanoniziran 2. marca 1622 in se ga smatra kot višjega apostola moderne dobe na enak način kot je bil sveti Peter višji apostol starodavnih časov. Ker je bil smatran kot največji misionar ga je Papež Pij XI naredil za patrona svetnika misijonov in misionarjev.

(Vit: Duhovno zdravljenja, Isamr. E. Garcia)

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer