Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Od kvantne fizike do metafizike Advaite Vedante (z opombami prevajalca) | Kvantna fizika

Slika vala levo opisuje valovni paket, valovni aspekt delca, saj za razliko fizičnega delca ta valovni paket ni v fizičnem prostoru, je vibracija v abstraktnem matematičnem prostoru poznanem kot Hilbertov prostor. Edni ifizični pomen te vibracije je to, da je povezan z verjetnostjo, da najdemo fizični delec znotraj danega volumna fizičnega prostora.

Vir članka v izvirniku je: https://tomajjavidtash.com/

Kvantna mehanika je fizika mikroskopskih fenomenov . Newtonska fizika, ki jo poznamo pod terminom klasična fizika, opisuje vse naravne fenomene v razmerjih, ki jih lahko opazuje človek, takorekoć makroskopski svet. Vendar pa, ko vstopimo v svet atomov, se Newtonska fizika razsuje. Atomskih fenomenov ni mogoče razložiti ali razumeti v besedah zakonov fizike, ki jih je predlagal Isaac Newton.

Fiziki 20. stoletja so odkrili nove zakone in so predlagali to, kar bi lahko razložilo in predvidilo atomske fenomene.  Ta nova fizika, ki se nanaša na mala merila je poznana koz Kvantna fizika ali Kvantna mehanika. Pokazali so, da so lahko zakoni Newtonske in klasične fizike izpeljani iz zakonov kvantne mehanike.

Pravzaprav so zakoni kvantne mehanike osnovni zakoni iz katerih je izpeljana Newtonianska fizika kot približek ali poseben primer. Z drugimi besedami , naš svet je bistveno kvantno mehanični in ne Newtonianski, čeprav opazimo le Newtonianske vidike le-tega na človeškem nivoju. (Opomba prevajalca: to o čem govori. Drži le tiste, ki se ne morejo na fizičnem nivoju povezati s kvantnim svetom – vsi emapti, zdravilci ipd. se dotikajo določenih nivojev kvantnega sveta, pravzaprav se ga vsi, le ozaveščeno to ni, ni v zavedanju teh, ki se omejujejo le na makro svet)  svet je Newtonski, ko gledamo nanj, vendar pa je kvantno mehaničen, ko ga ne gledamo nanj (opomba prevajalca: lažjo imaš zavest, manj si zagledan v pravila materialnega sveta, manj si v njem, torej ga manj opazuješ). Vendar pa je to samo po sebi predpostavka kvantne mehanike: Glede na principe kvantne mehanike se svet v človeških merilih mora pojavljati kot klasičen in Newtonski.

Opomba prevajalca: Zanimivo je, da ti, ki se ukvarjajo s tem, da odkrivajo pravila in psotavljajo kako se svet vrti, tako rekoč znanstveniki, pravzaprav najprej kopajo po nezavednem, neotipljivem, ki ne izvira iz misli, temveč iz intuicije. Predlagam jim, da se najprej podučijo o delovanju uma in človeke zaznave in šele potem govorijo o tem, iz katerih svetov kaj prihaja.

Ker razlikuje kvantno mehaniko od klasične mehanike je valovno-delčkovna dvojnost. Vse čudne fenomene na atomski ravni je moč razložiti z referenco na dvojno naravo elementarnih delcev. Tukaj izjavljam in ponovno formuliram osnovne lastnosti kvantne mehanike  od katerih vse temeljijo  na kvaliteti valov-delcev.

Opomba prevajalca: kar ljudje z visoko razvito intuicijo in sistemov zaznavanja in odzivanja itak počnejo ves čas in se tega tudi zavedajo (na neki ravni)

Osnovni sestavni delci narave imajo delčkovni aspekt in valovni aspekt in je najprej njihov delčkovni aspekt prepleten z njihovim valovnim aspektom, ki je vir vse čudnosti kvantnih fenomenov. Spodaj predstavljam globoke fizične in filozofske namige teh temeljev. Če je to preveč tehnično na določeni točki, je to zato, ker bi njihova izpustitev okrnila naš namen. (FE = Osnovna prepletenost)

Opomba prevajalca: če bi se znanstveniki, na katere se nanaša ta članek podučili o delovanju uma, telesa, čustev, čutenja, občutkov, bi kaj zlahka ugotovili, da se človeško telo na kvantnem nivoju obnaša kot čuden model kvantnega sveta :).

1) Obstaja temeljna prepletenost med določenimi fizičnimi spremenljivkami. Najbolj pomembno od tega so pozicije, momenti, energija in čas: Pozicija x je v temelju prepletena z momentom p. Energija E je v osnovi prepletena s časom t.

2) Produkt teh v temelju prepletenih spremenljivk je vedno dimenzija klasičnega delovanja, ki ima dimenzijo oglatega momenta. [xp] = [Et]

3) Glede na ta FE obstaja vedno nedoločenost relacije med katerimkoli parom v temeljih prepletenih variabel, katerih produkti imajo dimenzijo delovanja. Torek, nedoločni odnosti vključujejo Plankovo konstanto h.

4) Ta FE je izražen v De Brogliejevi značbi, ki tudi izraža valovno-delčkovno dvojnost:
Pλ = h

Opomba avtorja: Članka se mi ne da več prevajati, ker tisti, ki čutimo, ne rabimo enačb, ki bi nam dokazale to kar čutimo :)

 

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer