Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

So nekatere psihiatrične težave, le težave s pH? | Psihiatrija

Človeški možgani gredo redno skozi spremembe v kislosti z vrhunci od časa do časa. Eden poglavitnih vzrokov teh začasnih nihanj je plin ogljikov dioksid, ki se nenehno sprošča med tem, ko možgani razcepljajo sladkor, da lahko ustvarijo energijo. Pa vendar vsesplošna kemija v zdravih možganih ostaja relativno nevtralna zaradi procesa kot dihanje – ki izključi ogljikov dioksid – pomaga vzdrževati status quo. Kot rezultat gredo bežne na kislini temelječe fluktuacije neopažene mimo.

Vendar pa rastoča zbirka raziskav predlaga, da so za nekatere ljudi, celo majhne spremembe v tem ravnotežju lahko povezane s paničnimi motnjami in drugimi psihiatričnimi stanji. Zadnja odkritja zagotavljajo nadaljnje dokaze, da je takšna povezava resnična – in predlaga, da se lahko razširijo na šizofrenijo in bipolarno motnjo.

vir: http://www.comunicazione.uniroma3.it/it/download/2081

Preberite več: So nekatere psihiatrične težave, le težave s pH? | Psihiatrija

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer