Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Raziskovalci: Obstaja prehrana, ki podaljšuje življenja, vi pa še vedno nič | Prehrana

Večina ljudi po svetu na dan zaužije manj kot 20 g vlaknin, so pokazale nekatere raziskave. BBC navaja podatke iz Velike Britanije, ki se verjetno bistveno ne razlikujejo od naših; V Združenem kraljestvu manj kot eden od desetih odraslih zaužije okoli 30 g vlaknin na dan; ženske jih povprečju zaužijeje 17 gramov, moški pa 21 gramov na dan.

Strokovnjaki: Imate dokaze, zdaj pa naredite nekaj!

Seveda za mnoge ta hrana ni najbolj okusna, čeprav bi po zadnji veliki študiji, ki resnično dokazuje njeno vrednost, lahko končno naredili prvi korak: "Dokazi so zdaj res preveliki in ljudje bi morali začeti nekaj delati glede tega," je za BBC povedal vodja raziskave profesor John Cummings .

Več na: https://www.zurnal24.si/

Preberite več: Raziskovalci: Obstaja prehrana, ki podaljšuje življenja, vi pa še vedno nič | Prehrana

Postenje lahko izboljša vsesplošno zdravje s tem, ki povzroči, da endogeni, 24 urni proces v jetrih in kostnih mišicah, prežiči njihov metabolizem | Prehrana

Na Kalifornijsko Univerzi, so v študiji, ki jo je vodil Irvine raziskovalci našli dokaz, da postenje vpliva na nekatere 24. urne biološke procese v jetrih in mišicah, kar v njhi povzroči, da se prežiči njihov metabolizem, kar lahko dokončno pripelje do izboljšanega zdravja in zaščite pred s starostjo povezanimi boleznimi. Študija je bila objavljena nedavno v reviji Cell Reports. Raziskavo so opravili na miših, ki so bile izpostavljene 24. urnem ciklusu postenja. Med tem, ko so se postile, so raziskovalci opazili, da so miši izkazovale zmanjšanje porabe kisika (VO2), respiratornega razmerja izmenjave (RER) in energetske potrošnje, to vse je bilo popolnoma razveljavljeno s ponovnim hranjenjem, kar je vzporedno z rezultati, ki so jih opazovali pri ljudeh.

 

»Reorganizacija genske regulacije s postenjem aktivira genom v bolj permisivno stanje za predvidevanje vnosa prihajajoče hrane in zato poganja nov ciklus izraza genov. Z drugimi besedami, postenje je zmožno bistveno reprogramirati različne celične odzive. Zato bilo optimalno postenje v časovno odmerjen način strateško, da bi pozitivno učinkovalo na celično funkcije in dokončno doprineslo k zdravju in varovanju pred s starostjo povezanimi boleznimi.« Ta študija odpira nove avenije raziskav, ki lahko dokončno vodijo razvoj prehranjevalnih strategij za izboljšanje zdravja pri ljudeh.

vir: https://science.slashdot.org/

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer