Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Od kvantne fizike do metafizike Advaite Vedante (z opombami prevajalca) | Kvantna fizika

Slika vala levo opisuje valovni paket, valovni aspekt delca, saj za razliko fizičnega delca ta valovni paket ni v fizičnem prostoru, je vibracija v abstraktnem matematičnem prostoru poznanem kot Hilbertov prostor. Edni ifizični pomen te vibracije je to, da je povezan z verjetnostjo, da najdemo fizični delec znotraj danega volumna fizičnega prostora.

Vir članka v izvirniku je: https://tomajjavidtash.com/

Preberite več: Od kvantne fizike do metafizike Advaite Vedante (z opombami prevajalca) | Kvantna fizika

Možna superprevodnost v možganih | Kvantna fizika

Pavlo Mikheenko, raziskovalec superprevodnosti na Univerzi v Oslu, je objavil dokument v Reviji o Superprevodnosti in Novem Magnetizmu (le povzetek, pred izdaja tukaj), ki predlaga, da mikrotubulne strukture pri svinjskih nevronih kažejo dokaz superprevodnosti, ki lahko predstavlja mehanizem izvajanja kvantnega računanja s strani možganov, da bi dosegli fenomenalno moč možganov pri procesiranju informacij. Ta opazovane učinke (pri sobni temperaturi in standardnem atmosferskem tlaku)  se trdi, da se kažejo pri kritični temperaturi 2022 +/- 157 K, kar je dosti višje, kot 135K, ki so jih dosegli pri drugih materialih pod enakimi pogoji.

 

Zanimivo, če je to res.

vir: https://science.slashdot.org/

Znanstveniki so odkrili kvantno stanje, ki se zna uglasiti | Kvantna fizika

Mednarodni team raziskovalcev, ki ga je vodil fizik iz Princetona Zahid je odkril kvantno stanje snovi, ki se lahko »uglasi« po želji – in se lahko 10 krat bolj uglasi kot to lahko razložijo obstoječe teorije.  Ta nivo manipuliranja odpre ogromne možnosti  za naslednjo generacijo nanotehnologij in kvantnega računalništva. Hasan in njegovi kolegi, katerih raziskava se pojavlja v trenutni izdaji revije Nature, imenujejo svoje odkritje »novo« kvantno stanje snovi, ker se ne da razložiti z obstoječimi teorijami materialnih lastnosti. Klasične faze snovi . trdne snovi, tekočine in plini – vznikajo iz interakcije med atomi in molekulami. V kvantni fazi snovi se zgodijo interakcije med elektroni in so dosti bolj kompleksne.

Hanson in njegovi kolegi so razporedili atome na površini kristalov v mnoge različne vzorce in so opazovali, kaj se zgodi. Za to so uporabili različne materialne, ki so jih pripravile sodelujoče skupine Iz Kitajske, Tajvana in Princetona. Ena določena postavitev, šestkratna oblika satovja, ki se imenuje »mreža kagone« zaradi svoje podobnosti z Japonskim valujočim vzorcem, je vodilo do nečesa presenetljivega – vendar le takrat, ko so to preiskali pod spektro mikroskopom ob prisotnosti močnega magnetnega polja […] Vse znane fizične teorije so predvidevali, da se bodo elektroni prilepili na spodaj ležeč šestkratni vzorec, a so namesto tega elektroni viseli nad svojimi atomi, odločeni, da se premaknejo k svojemu lastnemu bobnarju – v ravni liniji, z dvakratno simetrijo. Razpenjanje med elektroni in postavitev atomov so bili presenetljivo dovolj, vendar so potem znanstveniki uporabili magnetno polje in odkrili, da lahko obrnejo to eno linijo v katerikoli smeri, ki jo izberejo. Brez premikanja kristalne mreže, je moč rotirati linijo elektronov le preko nadziranja magnetnega polja okoli njih.

vir: https://science.slashdot.org/

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer