Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Odkrili prvi dokaz za višja stanja zavesti | Zavest

Nevroznanstveniki so opazovali trajno povečanje v signalih nevronske raznolikosti - v merilu kompleksnosti možganske aktivnosti - pri ljudeh pod vplivom psihadeličnih drog, v primerjavi s tem, ko so le-ti bili v normanem prebujenem stanju. Raznolikost možganskih signalov zagotavlja matematični indeks nivoja zavesti. Na primer, za ljudi, ki so bili prebujeni je bilo pokazano, da imajo bolj raznoliko nevralno aktivnost pri uporabi tega merila kot ti, ki so spali. To je vsekakor prva študija, ki kaže raznolikost možganskih signalov, ki je višja od osnovne, ki pa je višja kot pri nekom, ki je preprosto “prebujen in se zaveda”. Osredotočenost prejšnjih študij je težila k nižjim stanjem zavesti, kot spanje, anestezija, tako imenovano “vegetativno” stanje. Za študijo sta dr. Adam Barret in profesor Seth iz Sacklerjevega centra analizirala podatke, ki jih je prej zbral Imperialni Kolidž iz Londona in Univerza Cardiff, v kateri so dali zdravim posameznikom eno od treh poznanih drog, ki inducira psihadelična stanja: psilocybin, katemin in LSD. Z uporabo MRI tehnolofije so merili majhna magnetna polja, ki jih ustvarijo možgani in odkrili, da je bilo pri uporabi katerekoli od treh drog, ta mera nivoja zaveti - raznilokost nevronskih signalov - bistveno višja.

Odkritje je bilo objavljeno v Scientific Reports.

vie: https://science.slashdot.org

Učinek placebo deluje, čeprav ljudje vedo, da so tablete lažne | Zavest

Nujna je prevara da bi delovale placebo tablete, ali je to vsaj konvencionalna modrost. Presenetljiva nova študija na pacientih s kroničnimi bolečinami v hrbtu kaže, da ne glede na vse izkušamo učinek placeba, četudi vemo, da so nas prevarali.

“Ta odkritja obrnejo naše razumevanje placeba na glavo.”

Ta študija me spominja na Simpsonovo prevezo. V Springfieldu je izvoj Osaške girpe. Množica roti dr. Hilberta: “Rabimo zdravilo!”. On pravi: “Ho ho ho, zato je edino zdravilo ležati v postelji. Vse kar vam dam, bo placebo.” Nekdo v trenutku zamoleduje: “Kje lahko dobimo te placebe?”

Vir: http://gizmodo.com/

Preberite več: Učinek placebo deluje, čeprav ljudje vedo, da so tablete lažne | Zavest

Kvantna teorija predlaga, da se zavest po smrti premakne naprej | Zavest

Eno največjih vprašanj na katerega išče znanost odgovor dandanes o človeški zavesti ima opraviti z lastnim izvorom - če je preporosto produkt uma ali so možgani sami prejemnik zavesti. Če zavest ni produkt uma, bi to pomenilo, da se pri naših fizičnih telesih pravzaprav ne gre nujno za njeno nadaljevanje; da je zavest zunaj naših teles.

Spraševanje teh vprašanj je osnovno za razumevanje resnične narave naše resničnosti in s tem, da kvantna fizika vedno bolj pridobiva na popularnosti postajajo vprašanja, ki se nanašajo na zavest in njen odnos do človeške fizičnosti vedno bolj relevantna.

vir: http://www.collective-evolution.com/

Preberite več: Kvantna teorija predlaga, da se zavest po smrti premakne naprej | Zavest

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer