Veganski sir (Camembert iz indijskih oreščkov) | Hrana
Prosim zavedajte, da ta proces traja med 4-5 tednov od začetka do konca ali celo dalj časa. Vendar pa ga lahko začnete jesti po 3. tednu, čeprav se okus še ne razvije do konca. Če želite, da bi bil močen, je použitje okoli 5 tedna ali pozneje popolno. Verjemite, resnično je vredno počakati.
Sestavine za pripravo Veganskega sira
Recept je narejen za 1 popolno količino modela ali ponve in še malo, da naredite enega malega.
Zaznamek: Ta recept sem začel delati z uporabo blenderja z visoko hitrostjo. Zelo težko je vzeti vso mešanico iz blenderja, zato sem konačal s popolno količino sira preko uporabe malega modelčka. Sedaj, ko namesto blenderja uporabljam multipraktik, lahko z lahko vzamem iz njega vso mešanico. Vendar pa mi zaradi tega ostane nekaj dodatne mešanice, da iz nje naredim mali sir. Za recept lahko razdelite tako, da dobite 2 sira normalne velikosti.
Preberite več: Veganski sir (Camembert iz indijskih oreščkov) | Hrana
Nesladke vegetarianske palačinke | Brez glutena | Hrana
v večjo posodo dodaj
100g čičerikine moke
sol po okusus
1 čajna žlička prahu iz kurkume
1/2 čajne žličke pecilnega
pomešaj in dodaj
Preberite več: Nesladke vegetarianske palačinke | Brez glutena | Hrana
Veganska pizza | Hrana

Veganska mozzarela
1/4 šalčke indijskih oreščkov (35 g)
1 čajna žlička limoninega soka
1 čajna žlička javorjevega sirupa
2 žlica prehranskega kvasa (10 g)
1 žlica agarjevega praška
2 žlici škroba iz tapioke (14 g)
1 čajna žlička soli
1/3 šalčka brevzvonjnjega kokosovega olja, zmleto (80 ml)
1 1/2 šalčke vode (375 ml)
Veganski popcorn 'piščanec' | Hrana
- 100g čips paprika (Čips zdrobimo, najboljše v krpo in ga zdrobimo)
- 4 žlice navadne moke
- čajne žličke posuženega origana
- 1 čajna žlička smoked paprika
- 1/2 čajne žličke ćebule v prahu
- 1/2 čajne žličke česna v prahu
- ščešec soli
- ščepec popra
v posodi mešaj.
- 1/2 skodelice rastlinskega mleka,
- 1/2 ćajne žličke jabočnega kisa
- 2 čajni žlički pekoče omake
v posodi mešaj.
- 300g posebaj čvrstega tofuja
- zdrobi na koščke
- osoli in poporaj na obeh straneh
- povaljaj v 1/2 navadne moke
- in potem še v zgornji omaki
- potem pa še v oni prvi, da dobiš lepe kroglice povaljane z drobtinami iz prve mase
daj v segreto oglje, plitvo peči 2 minuti na vsaki strani. postrezi s še dodatno soljo po želji in kot dodatek daš omako iz drugega dela.
vir: facebook