Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Brokolijeva juha | Juhe

Na maslu prepraži česen ali čebulo ali oboje, dodaj narezana brokolijeva stebla, dodaj korenček, krompir, prepraži, zalij z vodo, začini, skuhaj, zmiksaj. Super juha.

Česnova juha | juhe

 •     1 čebula
      4 stroke česna
      žlica masla
      7 dcl jušne osnove
      2 krompirja
      svež timijan
      sol in poper
      smetana (kisla ali za kuhanje)

Česen in čebulo olupite in nasekljajte. Čebulo popražite na stopljenem maslu in jo počasi pražite deset minut – previdno, da ne porjavi. Dodajte ji čseen in skupaj dušite še kakšni dve minuti, medtem ko mešate, da začutite močan vonj. Dodajte jušno osnovo in na majhne koščke narezan krompir. Nekaj časa kuhajte, potem pa dodajte še timijan. Ko je krompir kuhan, odstavite z ognja in pustite, da se ohladi. Potem zmešajte s paličnim mešalnikom in začinite še s soljo in poprom po okusu. Dodajte malo kisle smetane ali smetane za kuhanje ter vrnite na ogenj, kjer počasi segrevajte.

vir: BodiEko

Korenčkova juha | Juhe

0,5 kg blitve

3 srednje veliki korenčki

3 žlice olja

2 žlici pšeničnega zdroba

10 vejic peteršilja ali drobnjaka

1 jušna kocka

2 žlici kisle smetane

Korenčke nastrgamo. Olje malo segrejemo in nanj stresemo zdrob. Prepražimo ga, da malo porumeni, vendar pazimo, da ne postane rjav.

Zalijemo z 1 litrom mrzle vode in pomešamo. Dodamo korenje in jušno kocko. Pustimo, da rahlo vre 15 minut. Nasekljamo peteršilj ali drobnjak. Juho odstavimo in vanjo vmešamo peteršilj ali drobnjak in kislo smetano.

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer