Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Avokadova pasteta | Namaz

Neverjetno obstojna v hladilniku. Poskusite jo z mornarskim kruhom!

Sestavine:
2 avokada
35 g + žlica svežega kremnega sira (sirni namaz)
20 g šalotke
2 žlici mletih mandljev
sok pol limone
2 ščepca soli, ščepec grobo mletega tribarvnega popra

Priprava:

Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso. Pokapljamo ga z limoninim sokom, začinimo s soljo in dodamo 35 g svežega kremnega sira. Z vilicami pretlačimo v kremasto zmes. Primešamo na čim manjše koščke narezano šalotko.
Kovinski modelček napolnimo z avokadovo pasteto. Vrh modelčka zamažemo z mešanico, ki jo pripravimo iz mletih mandljev, žlice svežega kremnega sira in popra. Do serviranja shranimo v hladilniku (do dva dni).

Namig: Ob okusni pasteti ponudite popečene rezine toasta ali krekerje, pa tudi popečene koščke mornarskega kruha, tako kot pri nas, ki je tudi zelo preprost za pripravo. Kocko svežega kvasa razdrobimo, prelijemo s 100 ml mlačne vode in premešamo, da se kvas raztopi. Beli moki (500 g) dodamo čajno žličko soli, 2 žlici oljčnega olja in prelijemo s kvasnim pripravkom ter 400 ml mlačne vode. Z električnim mešalnikom dobro premešamo, pokrijemo s krpo in pustimo počivati 25 minut. Kruhovo zmes nalijemo v namaščen pekač in 50 minut pečemo v pečici, segreti na 185 stopinj.

vir: www.delo.si

Humus/pesto | Namaz

  1. Česen
  2. Petršilj
  3. Čičerika - dobro imajo v Eurospinu
  4. Olivno olje
  5. Sol
  6. Poper

Iz zgornjih sestavin pride dober pesto, če pa jim dodamo še sezamovo seme ali kakšne druge manjše oreščke pa dobimo pesto. Vse je potrebno seveda zmešati, najboljše v pokončem mikserju - blenderju.

vir: Alenka Valcl

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer