Neverjetno obstojna v hladilniku. Poskusite jo z mornarskim kruhom!
Sestavine:
2 avokada
35 g + žlica svežega kremnega sira (sirni namaz)
20 g šalotke
2 žlici mletih mandljev
sok pol limone
2 ščepca soli, ščepec grobo mletega tribarvnega popra
Priprava:
Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso. Pokapljamo ga z limoninim sokom, začinimo s soljo in dodamo 35 g svežega kremnega sira. Z vilicami pretlačimo v kremasto zmes. Primešamo na čim manjše koščke narezano šalotko.
Kovinski modelček napolnimo z avokadovo pasteto. Vrh modelčka zamažemo z mešanico, ki jo pripravimo iz mletih mandljev, žlice svežega kremnega sira in popra. Do serviranja shranimo v hladilniku (do dva dni).
Namig: Ob okusni pasteti ponudite popečene rezine toasta ali krekerje, pa tudi popečene koščke mornarskega kruha, tako kot pri nas, ki je tudi zelo preprost za pripravo. Kocko svežega kvasa razdrobimo, prelijemo s 100 ml mlačne vode in premešamo, da se kvas raztopi. Beli moki (500 g) dodamo čajno žličko soli, 2 žlici oljčnega olja in prelijemo s kvasnim pripravkom ter 400 ml mlačne vode. Z električnim mešalnikom dobro premešamo, pokrijemo s krpo in pustimo počivati 25 minut. Kruhovo zmes nalijemo v namaščen pekač in 50 minut pečemo v pečici, segreti na 185 stopinj.
vir: www.delo.si
