Čapatiji - indijski kruhki brez kvasa
Prav smešno je že, da tega recepta še nisva objavila prej. Čapatiji so praktično največkrat pripravljeni kruhki v najini in najbrž v vseh indijskih kuhinjah ;) So zelo vsestranski, odlična priloga, odlični za zajtrk ali pa za vmes. Podajo se k vsem jedem, priprava pa je zelo preprosta. Tako kot sestavine ;)
Zeljne pakore | Indijska kuhinja
Odlične kot prigrizek (topel ali hladen), postrežen s katero od omakic ali pa servirane kot glavna jed skupaj z rižem ali recimo riževo solato.
Potrebuješ:...
- 1/2 skodelice belega zelja (nariban oz narezan na drobno)
- 1/2 skodelice rdečega zelja (nariban oz narezan na drobno)
- 1 skodelico čičerikine moke
- 1 žlico curryja v prahu
- 1 žlicko čebule v prahu
- olje
- 2 stisnjena stroka česna
- 1/2 žlicke naribanega ingverja
- pest nasekljanega svežega koriandra (ali peteršilja)
- 1 rdeč čili (odstrani semena in zreži na drobno)
- približno 6 zlic vode
- sol
