Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Čapatiji - indijski kruhki brez kvasa

Prav smešno je že, da tega recepta še nisva objavila prej. Čapatiji so praktično največkrat pripravljeni kruhki v najini in najbrž v vseh indijskih kuhinjah ;) So zelo vsestranski, odlična priloga, odlični za zajtrk ali pa za vmes. Podajo se k vsem jedem, priprava pa je zelo preprosta. Tako kot sestavine ;)
Potrebujete : 

 

- 250 g polnozrnatne moke

 

- 150 mL tople vode

 

- 1 žličko soli

 

- 2-3 žlice olja

 

 

 

Postopek:

 

 

1. Najprej pripravite testo. V skledi zmešajte vse sestavine in jih gnetite tako dolgo, da dobite lepo mehko testo (drugače bodo čapatiji trdi). Testo nato pokrijte z mokro krpo in ga pustite počivat vsaj pol ure.

 

 

 

 

2. Nato pa ga razdelite v majhne kroglice, velikost odvisna od tega kako velike čapatije želite. Lahko pa naredite tako kot midva - testo razdeliva na več delov in vsakega na tanko razvaljava. Potem pa vzameva neko okroglo posodico in iz testa izreževa krog - tako so čapatiji lepo okrogli (seveda, če ste zelo vešči v valjanju, to ni potrebno) ;).

 

 

Pomembno je, da so čapatiji razvaljani na tanko, drugače se lahko zgodi, da bodo gumijasti in trdi :P.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Midva čapatije pečeva v ponvi za palačinke. Ne uporabljava nobenega olja, ampak jih kar tako dava na vročo ponev, pustiva da se na eni strani naredijo rjavi madeži in da na testu več ni vlažnih delov, potem obrneva in spečeva še z druge strani. Ko obrneva jih ponavadi malo poškropiva z vodo, da so mehkejši. 

 

Značilno je tudi, da se čapatiji napihnejo, kot na drugi fotografiji. ;)

 

 

 

 

 

 

Čapatije lahko ponudite kot priloge, super je namesto kruha (hitreje pripravljeno in brez kvasa), lahko uporabite kot tortilje in čapatije nadevate in zavijete, ...možnosti je ogromno in kakšno idejo bova v prihodnje objavila tudi na blogu :)


vir http://vedskakuharija.blogspot.si

 

 

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer