Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Zeljne pakore | Indijska kuhinja

Odlične kot prigrizek (topel ali hladen), postrežen s katero od omakic ali pa servirane kot glavna jed skupaj z rižem ali recimo riževo solato.

Potrebuješ:...
- 1/2 skodelice belega zelja (nariban oz narezan na drobno)
- 1/2 skodelice rdečega zelja (nariban oz narezan na drobno)
- 1 skodelico čičerikine moke
- 1 žlico curryja v prahu
- 1 žlicko čebule v prahu
- olje
- 2 stisnjena stroka česna
- 1/2 žlicke naribanega ingverja
- pest nasekljanega svežega koriandra (ali peteršilja)
- 1 rdeč čili (odstrani semena in zreži na drobno)
- približno 6 zlic vode
- sol


Na suhi ponvi (brez olja) na hitro popraži curry, da zadiši (se sedaj mi cela bajta diši po curryju, mmmm :) ) in ga nato stresi v večjo skledo.
Na pikici olja prepraži cesen in ingver in ju dodaj h curryju. Dodaj se čičerikino moko, čili, čebulo v prahu, koriander in sol. Premeđaj in počasi dodajaj vodo. Nastane testo, podobno tistemu za palačinke, le da mora biti precej gosto. Vrzi notri naribano zelje in še enkrat dobro premešaj, da testo prekrije zelje.
Vmes segrej olje in si z dvema žlickama pomagaj, da zagrabiš delcek testa in ga pomočiš v vroče olje. Vsako pakoro cvres par minutk, vmes jih obračas, da se enakomerno zapečejo. Odcediš jih na papirnatih brisačkah in postrežeš.

-------------------------------------------
Original recept: http://thekindcook.com/cabbage-pakora/

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer