Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Enostaven recept za vegibruger | Hrana

1/2 kg pločevinka črnega fižola, osušen in izplaknjen
1/2 kg pločevinka leče, osušena in izplaknjena
1/2 posode zelene čebule, sesekljane
1 ćajna žlička posušenega origana
1/2 čajne žličke kumine
1/2 čajne žličke česnovega praška
1/4 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke popra
2 čajne mletega lanu
2/3 posode drobtin
2 čajne žličke omake za žar

V mešaniku meljemo počasi, da se ohrani struktura. Oblikujemo v burgerje. Damo na opekač. Peči na 200C 30-35 minut ali dokler ni malček trdo (ne kašasto) na dotik.

vir: youtube

Začinjeni krompirjevi zrezki | Hrana

- 3 krompirje srednje velikosti
- 4 jedilne žlice moke
- 4 jedilne žlice naribanega sira
- 1 večje jajce
- 1 manjša čebula
- 1čajna žlička gratiniranega česna
- 1 čajna žlička svežega koriandra
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 čajne žlićke rdečega čilija
- 1/4 čajne žličke črnega popra

Krompimpirje Naribaj in jih operi v hladni vodi. Ožemi. Dodaj moko, sir, jajce, na majhno narezano čebulo, česen, koriander, sol, rdeči čili, poper. Mešaj. Ko je dovolj prepojeno, dajaj na srednje vroč ogenj žliške zmesi in jih oblikuj v pravokotnike. Peči vsako stran 4 minute.

vir: youtube

Bešamel | Hrana

  • 50 g masla
  • 50 g moke
  • 0,5 l toplega mleka
  • 2 ščepca soli
  • 1 ščepec črnega popra
  • 1 ščepec naribanega muškatnega oreščka

Na kuhalnik pristavimo kozico z visokim robom in stopimo maslo. Dodamo moko in mešamo, da postane zmes gladka. Med mešanjem počasi dolivamo toplo mleko. Po okusu osolimo in popopramo ter začnimi z muškatnim oreščkom. Približno 5 minut mešamo nad šibkim ognjem.

vir: http://okusno.je

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer