Najboljša piza iz cvetače s hrustljavo skorjico | Hrana
Testo za pizzo iz cvetače s hrustljavo skorjo
1 cvetačo
100g parmezana (ali kakršen koli trdi sir, mehki sir onemogoče, da se skorja zapeče trdo)
1 jajce
Cvetačo naribamo z ribežem. V ponvi naribano cvetačo sušimo na srednjem ognju približno 5 minut oz. Dokler ne postane na otip suha. Pazimo, da je ne prekuhamo., občasno jo premešamo. Pri tem se gre, da iz cvetače izpari vsa dodatna vlaga, ki jo dela prevlažno, da bi iz nje dobili pizo s hrustljavo skorjico.
Preberite več: Najboljša piza iz cvetače s hrustljavo skorjico | Hrana
Piza iz brokolija z zapečeno skorjo (300 kalorij) | Hrana
1 srednje velik brokoli
1 jajce
sol in črni poper
1/4 žlice italijanske začimbe
1/4 skodelice + 1 žlica nizko maščobnega mocarele sira
3 žlice paradižnikove omake
1/4 čebule
1/4 rdeče paprike
1 goba
Preberite več: Piza iz brokolija z zapečeno skorjo (300 kalorij) | Hrana
2 načina kock iz tofuja | Hrana
2 žlici koruzne moke
2 žlici splošno namenske moke
Dobro pomešajte
Dodajte pol skodelice vode, mešajte dokler se vse ne združi in postane tekoče. Vodo dodajajte postopoma, da v testu ne bo grudic
Veganski sir | Hrana
Sestavine veganskega sira:
1 1/2 skodelici sojinega mleka (ali nemlečeno mleko po vaši izbiri)
1/2 skodelice surovih indijskih oreškov
3 žlice mandljeve moke
1 žlica limoninega soka
3 žlice olja grozdnih semen (ali olje po izbiri)
2 žlici agar agar v prahu (pomešan z 1/2 skodelice + 2 žlici vrele vode)
2 žlici paste Miso / sojine omake po okusu / malo soli / tahinija po okusu
1 čajne žličke zelenjavnega praška /zelenjava, ki jo uporabljate, prašek iz česa, čebule, zelišča/
1/2 žlice belega popra
1/2 žlice himalajske soli