Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Najboljša piza iz cvetače s hrustljavo skorjico | Hrana

Testo za pizzo  iz cvetače s hrustljavo skorjo

1 cvetačo
100g parmezana (ali kakršen koli trdi sir, mehki sir onemogoče, da se skorja zapeče trdo)
1 jajce

Cvetačo naribamo z ribežem. V ponvi naribano cvetačo sušimo na srednjem ognju približno 5 minut oz. Dokler ne postane na otip suha. Pazimo, da je ne prekuhamo., občasno jo premešamo. Pri tem se gre, da iz cvetače izpari vsa dodatna vlaga, ki jo dela prevlažno, da bi iz nje dobili pizo s hrustljavo skorjico.

Ko se zdi, da je dovolj suha, jo odstavimo in ji dovolimo, da se malo ohladi (nekaj minut). Zlomimo jajce, če je cvetača malo večja, lahko zlomimo dve jajci, kjer bo okus malo bolj po jajcih. Eksperimentirajte :)

Parmezan naribamo z ribežem in ga dodamo k jajcem, zmešamo. V tej fazi, ne rabimo soli ali drugih začimb, ker ima parmezan dosti soli že v sebi. K zmesi dodami ohlajeno cvetačo in mešamo. Cvetača na tej stopnji 100% suha, ampak je dosti bolj suha, ko če bi jo uporaibli svežo.
Začimb vam ni potrebno dodati, ker bo na vrhu pize taliko okusa, da bo to tako ali tako končalo v vaših ustih. Lahko sicer daste malo začimb po okusus, npt. Česnov prašek ipd...

Pomešani zmes zlijemo na pekipapir in oblikujemo pizo. Pazimo, da so robovi malo zadeveljeni in obrnjeni navzgor, saj jo bo lažje sneti. Delate jo lahko v katerikoli develini, a je boljše, da ni predebela, ker drugače bodo robovi izgoreli preden bo znotraj kuhana, pribižno 0,6 cm debeline.
Testo pečemo na 200C približno 20 minut oz. dokler piza ni rjava po robovih.

Ko testo za pizo vzamemo iz pečice pustimo par minut, da se ohladi preden jo naložimo za ostalim.

Omaka za pizo
1 dcl paradižnikove omake
Ščeepc soli
Ščepec popra
Ščepec česnovega praška
Ščepec timiana
Ščepec majarona
Pol žličke bazilike
Pol žličke origana
Zmešamo in posujemo na pizo

Pico okrasimo zelenjavo, sirom, gobami... in pizo pečemo še 15 minut na 200C

vir: youtube

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer