1 srednje velik brokoli
1 jajce
sol in črni poper
1/4 žlice italijanske začimbe
1/4 skodelice + 1 žlica nizko maščobnega mocarele sira
3 žlice paradižnikove omake
1/4 čebule
1/4 rdeče paprike
1 goba
Priprava
Segrejte pečico na 200 stopinj C.
Brokoli razkosamo, ga damo v posod za kuhati zelenjavo, pred tem, daš vanjo vodo, in pariš sbrokoli.
V obdelovalcu hrane (sekljalniku) pulziramo brokoli, dokler ni nariban. Stisnite vodo v brisačo za posodo. Brokoli prestavite v večjo skledo in dodajte jajce, mocarelo, sol in poper, italijansko začimbo.
Testo prenesite na obložen s pergamentom pekač in ga oblikujte v tanko okroglo skorjo. Pečemo do zlatega in posušenega, 20 minut.
Začinite s paradižnikovo omako, mocarelo, sirom, gobami, čebulo in pecite, dokler se sir ne stopi in skorja postane hrustljava, 10 minut več.
vir: youtube
