
Veganska mozzarela
1/4 šalčke indijskih oreščkov (35 g)
1 čajna žlička limoninega soka
1 čajna žlička javorjevega sirupa
2 žlica prehranskega kvasa (10 g)
1 žlica agarjevega praška
2 žlici škroba iz tapioke (14 g)
1 čajna žlička soli
1/3 šalčka brevzvonjnjega kokosovega olja, zmleto (80 ml)
1 1/2 šalčke vode (375 ml)
Indijske oreščke namoči za 15 minut v vodi.
Osušimo, vse skupaj zmešamo z blenderjem dokler ni gladko.
Zlijemo v posodo.
Med kuhanjem nenehno mešamo z metlico, dokler ne postane gosto in kremasto.
Prelijemo v 2 stekleni posodice. Dati v hladilnik za najmanj eno uro.
Testo za pizzo
4 šalčke (ali več) več namenske moke (600 g)
1 žlica sladkorja
1 vrečka aktivnega posušenega kvasa (1 žlica)
1 čajna žličkja soli
2 šalci tople vode (500 ml)
Uporabite leseno žlico, združite vse sestavine v veliki skledi za mešanje.
Zvrnite testo na delovno površino.
Mesite nežno vendar močno s pritiskanjem navzdol in stran z členki roke 2-3 minute in dodajte mogo po potrebi.
Testo dajte v posodo, pokrijte z mokro brisačo.
Naj shaja približno trideset minut ali do ene ure na toplem prostoru. (postavite v pečico z posodo vreče se vode)
Odrežite polovico, oblikujte v obliko pizze. Moko na pleh, gor testo.
Okrasite z doma nerejeno omako iz paradižnika.
Vzamimo sir iz hladilnika. Z eno posodico okrasimo eno pizo
Pečico segrejemo na 220C. V njej pečemo 10-15 minut.
Vzamemo iz pečice, dodamo sveže liste bazilike.
vir: youtube
