Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Veganska pizza | Hrana

Veganska mozzarela

1/4 šalčke indijskih oreščkov (35 g)
1 čajna žlička limoninega soka
1 čajna žlička javorjevega sirupa
2 žlica prehranskega kvasa (10 g)
1 žlica agarjevega praška
2 žlici škroba iz tapioke (14 g)
1 čajna žlička soli
1/3 šalčka brevzvonjnjega kokosovega olja, zmleto (80 ml)
1 1/2 šalčke vode (375 ml)


Indijske oreščke namoči za 15 minut v vodi.

Osušimo, vse skupaj zmešamo z blenderjem dokler ni gladko.

Zlijemo v posodo.

Med kuhanjem nenehno mešamo z metlico, dokler ne postane gosto in kremasto.

Prelijemo v 2 stekleni posodice. Dati v hladilnik za najmanj eno uro.

Testo za pizzo

4 šalčke (ali več) več namenske moke (600 g)
1 žlica sladkorja
1 vrečka aktivnega posušenega kvasa (1 žlica)
1 čajna žličkja soli
2 šalci tople vode (500 ml)

Uporabite leseno žlico, združite vse sestavine v veliki skledi za mešanje.

Zvrnite testo na delovno površino. 

Mesite nežno vendar močno s pritiskanjem navzdol in stran  z členki roke 2-3 minute in dodajte mogo po potrebi.

Testo dajte v posodo, pokrijte z mokro brisačo.

Naj shaja približno trideset minut ali do ene ure na toplem prostoru. (postavite v pečico z posodo vreče se vode)


Odrežite polovico, oblikujte v obliko pizze. Moko na pleh, gor testo.

Okrasite z doma nerejeno omako iz paradižnika.

Vzamimo sir iz hladilnika. Z eno posodico okrasimo eno pizo

Pečico segrejemo na 220C. V njej pečemo 10-15 minut.

Vzamemo iz pečice, dodamo sveže liste bazilike.

vir: youtube

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer