- 100g čips paprika (Čips zdrobimo, najboljše v krpo in ga zdrobimo)
- 4 žlice navadne moke
- čajne žličke posuženega origana
- 1 čajna žlička smoked paprika
- 1/2 čajne žličke ćebule v prahu
- 1/2 čajne žličke česna v prahu
- ščešec soli
- ščepec popra
v posodi mešaj.
- 1/2 skodelice rastlinskega mleka,
- 1/2 ćajne žličke jabočnega kisa
- 2 čajni žlički pekoče omake
v posodi mešaj.
- 300g posebaj čvrstega tofuja
- zdrobi na koščke
- osoli in poporaj na obeh straneh
- povaljaj v 1/2 navadne moke
- in potem še v zgornji omaki
- potem pa še v oni prvi, da dobiš lepe kroglice povaljane z drobtinami iz prve mase
daj v segreto oglje, plitvo peči 2 minuti na vsaki strani. postrezi s še dodatno soljo po želji in kot dodatek daš omako iz drugega dela.
vir: facebook
