Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Kruh brez kvasa s semeni | Hrana

  1. pol kile moke - mesana, ne samo razena (npr: 1/4 kg ržena, 1/4 kg ajdova, samo ržena ne gre),
  2. pol pecilnega,
  3. 2 zlicki soli,
  4. semena po izbiri,
  5. pol litra radenske,
  6. 3 zlice olja

Ne mesiš, samo zmesas v skledi z metlico, kuhlo, zdrizasto zmes daš na peki papir v mali pleh, 1 uro peci na 180 minut.

Ko je pečen, ga pustiš dokler se ne ohladi pokritega s kuhinjsko krpo.

vir: Alenka Valcl

Zeljne pakore | Indijska kuhinja

Odlične kot prigrizek (topel ali hladen), postrežen s katero od omakic ali pa servirane kot glavna jed skupaj z rižem ali recimo riževo solato.

Potrebuješ:...
- 1/2 skodelice belega zelja (nariban oz narezan na drobno)
- 1/2 skodelice rdečega zelja (nariban oz narezan na drobno)
- 1 skodelico čičerikine moke
- 1 žlico curryja v prahu
- 1 žlicko čebule v prahu
- olje
- 2 stisnjena stroka česna
- 1/2 žlicke naribanega ingverja
- pest nasekljanega svežega koriandra (ali peteršilja)
- 1 rdeč čili (odstrani semena in zreži na drobno)
- približno 6 zlic vode
- sol

Preberite več: Zeljne pakore | Indijska kuhinja

Zdravi keksi iz Samoe | Pecivo

Sestavine
50g kokosove moke (cca. 1 skodelica)
135g dateljnov (cca. 3/4 skodelice)
45g čokolade brez mleka (cca. 1/4 sodelice, črne čokolade, lahko uporabiš tudi spodnji recept za doma narejeno čokodalo)

V sekljanik daš kokosovo moko in dateljne in mešaš dokler niso dobro premešani.
Z žlico iz mase jemlješ koške mase in oz nje oblikuješ majhne kekse in na sredini s prstom narediš luknjico. Daš na peki papir.

Preberite več: Zdravi keksi iz Samoe  |  Pecivo

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer