Kukiji iz čokolade in Nutelle | Pecivo
Masa 1
35 dkg moke
1 pecilni
5 dkg kakava v prahu
1,5 dcl vode
Zmešaš v testo in pusti počivati 1 uro
Z roko sploščiš, razrežeš na 6 delov, oblikuješ v kroglice, kroglice sploščiš z nečim težkim (lonec...)
naplniš z nutelo, sploščkezaviješ, tako, da je nutela na sredini
vir: Facebook
Bučna/orehova rolada | Pecivo
6 jajc, ločiš beljake in stepeš
zmešaš
6 rumenjakov
6 žlic sladkorja
2 x limonin sladkor
10 dag mletih buč (lidl - zmejliv prah)
Mini tortice iz buč | Pecivo
1 500g konzerva bučnega pireja (2 šalčki)
1/2 šalčke smetane iz kokosovega olja (smetana iz vrha konzerve kokosovega mleka, ponamite jo tam)
1/2 šalčke javorjevega sirupa
2 jajci + 1 jajčni rumenjak
1 čajna žlička cimeta
1.5 čajna žlička mešanice začimb za bučno pito
1 čajna žlička vanilijinega ekstrakta
1/2 čajna žlička pristne morske soli
2 šalčki velikih (pelikanovih) orehov
1/2 šalčka nesladkanega na trakce narezanega kokosa
1/4 šalčka javorjevega sirupa
2 žlica kokosovega olja
1/4 čajna žlička pristne morske soli
Moja sveža poletna ananas torta - brez peke | Pecivo
- baby piškoti (jaz sem imela 1 veelik paket)
- 2 veliki konzervi ananasa - Naturetin je najbolj kvaliteten, nareži ga na kockice krema:
- 750 ml sladke smetane stepeš, dodaš 5 ananasovih jogurtov, 500 g mascarponeja,vanili sladkor - burbonska vanilija, 1 vrečkica fix za smetano, 3 vrečkice želatine fix
(želatina, ki se samo noter zmiksa, brez segrevanja)
- v tortni model zložiš piškote, ki jih na hitro pomočiš v ananasov sok iz konzerve, potem sledi krema, potem kocke ananasa, potem ponoviš vajo, zaključiš s kremo, lahko pa še potem okrasiš s celimi kolobarji ananasa, vendar potem rabiš 3 konzerve, ne 2.
Čez noč ohladiš, da se vse fajn prepoji in dobi kremasti priokus. Ananas mora biti nujno iz konzerve, ker svežega želatina ne prenese.
Mase je dovolj za eno torto in eno dodatno posodo.
vir: Simona Rituper
