Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Mini tortice iz buč | Pecivo

    1 500g konzerva bučnega pireja (2 šalčki)
    1/2 šalčke smetane iz kokosovega olja (smetana iz vrha konzerve kokosovega mleka, ponamite jo tam)
    1/2 šalčke javorjevega sirupa
    2 jajci + 1 jajčni rumenjak
    1 čajna žlička cimeta
    1.5 čajna žlička mešanice začimb za bučno pito
    1 čajna žlička vanilijinega ekstrakta
    1/2 čajna žlička pristne morske soli
    2 šalčki velikih (pelikanovih) orehov
    1/2 šalčka nesladkanega na trakce narezanega kokosa
    1/4 šalčka javorjevega sirupa
    2 žlica kokosovega olja
    1/4 čajna žlička pristne morske soli


    Masa za dno tortice iz buče
    Vnaprej segrejte pečico na 160C
    V multipraktiku združite: orehe in na trakce narezan kokos in prižigajte in vgašujte dokler se ne razterejo. Želite dobiti strukuro podobno pesku, ki se drži skupaj, ko ga držiš med prsti. Bodite pazljivi, da ne zmešate preveč, v nasprotnem boste dobili puter.
    Dodajte javorov sirup, kokosovo olje in morsko sol. Ponovno izmejujte med prižigom in vgašanjem, da se dobro združi
    Postavite 12 papirnatih modeločkov za mafine v pleh za mafine + 4 modelčke v drugi pleh za mafine (recept je za 16 bučnih mini tortic)
    Razdelite orešno mešanico kolikor se da na enake dele med 16 posodic in jo potem s prsti poravnate na dnu vsakega modelčka, da se oblikuje skorja za mini tortico iz buč.
    V veliko skledo združite bučni pire, kokosovo smetano/mleko, javorni sirup, jajca, rumenjak, cimet, mešanico začimb za bučno pito, vanilin prašek in morsko sol.
    Uporabite ročni mikser za miksanje dokler ni vse dobro združeno.
    Razdelite polnilo kolikor je le možno na 16 modelčkov za mafine
    30 minut peite v pečici ali dokler ni narejeno. Popolnoma ohladite in potem prenesite v neprodušno zaprto posodo in dajte v hladilnik za 6 ur.
    Okrasite s smetano in postrežite...

    vir: youtube

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer