1 500g konzerva bučnega pireja (2 šalčki)
1/2 šalčke smetane iz kokosovega olja (smetana iz vrha konzerve kokosovega mleka, ponamite jo tam)
1/2 šalčke javorjevega sirupa
2 jajci + 1 jajčni rumenjak
1 čajna žlička cimeta
1.5 čajna žlička mešanice začimb za bučno pito
1 čajna žlička vanilijinega ekstrakta
1/2 čajna žlička pristne morske soli
2 šalčki velikih (pelikanovih) orehov
1/2 šalčka nesladkanega na trakce narezanega kokosa
1/4 šalčka javorjevega sirupa
2 žlica kokosovega olja
1/4 čajna žlička pristne morske soli
Masa za dno tortice iz buče
Vnaprej segrejte pečico na 160C
V multipraktiku združite: orehe in na trakce narezan kokos in prižigajte in vgašujte dokler se ne razterejo. Želite dobiti strukuro podobno pesku, ki se drži skupaj, ko ga držiš med prsti. Bodite pazljivi, da ne zmešate preveč, v nasprotnem boste dobili puter.
Dodajte javorov sirup, kokosovo olje in morsko sol. Ponovno izmejujte med prižigom in vgašanjem, da se dobro združi
Postavite 12 papirnatih modeločkov za mafine v pleh za mafine + 4 modelčke v drugi pleh za mafine (recept je za 16 bučnih mini tortic)
Razdelite orešno mešanico kolikor se da na enake dele med 16 posodic in jo potem s prsti poravnate na dnu vsakega modelčka, da se oblikuje skorja za mini tortico iz buč.
V veliko skledo združite bučni pire, kokosovo smetano/mleko, javorni sirup, jajca, rumenjak, cimet, mešanico začimb za bučno pito, vanilin prašek in morsko sol.
Uporabite ročni mikser za miksanje dokler ni vse dobro združeno.
Razdelite polnilo kolikor je le možno na 16 modelčkov za mafine
30 minut peite v pečici ali dokler ni narejeno. Popolnoma ohladite in potem prenesite v neprodušno zaprto posodo in dajte v hladilnik za 6 ur.
Okrasite s smetano in postrežite...
vir: youtube
