- baby piškoti (jaz sem imela 1 veelik paket)
- 2 veliki konzervi ananasa - Naturetin je najbolj kvaliteten, nareži ga na kockice krema:
- 750 ml sladke smetane stepeš, dodaš 5 ananasovih jogurtov, 500 g mascarponeja,vanili sladkor - burbonska vanilija, 1 vrečkica fix za smetano, 3 vrečkice želatine fix
(želatina, ki se samo noter zmiksa, brez segrevanja)
- v tortni model zložiš piškote, ki jih na hitro pomočiš v ananasov sok iz konzerve, potem sledi krema, potem kocke ananasa, potem ponoviš vajo, zaključiš s kremo, lahko pa še potem okrasiš s celimi kolobarji ananasa, vendar potem rabiš 3 konzerve, ne 2.
Čez noč ohladiš, da se vse fajn prepoji in dobi kremasti priokus. Ananas mora biti nujno iz konzerve, ker svežega želatina ne prenese.
Mase je dovolj za eno torto in eno dodatno posodo.
vir: Simona Rituper
