Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Veganski ajdovi piškoti | Pecivo


Sestavine za 10 oseb

    1 skodelica ajdove moke
    1 skodelica poljubnih kosmičev (ovseni, rženi, pirini ipd.)
    1 žlička mletega cimeta
    1 majhno jabolko
    1 velika zrela banana
    6 datljev
    1-2 žlični naravnega sladila (med, agavin, javorje ali kokosov sirup ipd.)

Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija, pekač za piškote obložimo s papirjem za peko. Jabolko operemo in razrežemo na četrtine, katerim odstranimo pečišče, potem pa jih naribamo (eno polovico na drobno, drugo na grobo). Banano olupimo in jo z vilicami pretlačimo, datlje izkoščičimo in zrežemo na koščke.

V skledi zmešamo ajdovo moko, ovsene kosmiče in cimet. Dodamo naribano jabolko, pretlačeno banano in na koščke narezane datlje ter vse skupaj dobro premešamo, da dobimo mehko in lepljivo testo. Zmes poskusimo in če se nam zdi premalo sladka, ji dodamo še žličko ali dve poljubnega naravnega sladila.

Na pekač zložimo kupčke testa. Med njimi pustimo nekaj centimetrov razmaka, saj se piškoti med peko malo razlezejo. Kupčke z rokami oblikujemo v nekoliko debelejše okrogle piškote, ki jih pečemo v ogreti pečici 30 do 35 minut, da se na zunaj rjavo zapečejo.

Pečene piškote preložimo na kovinsko rešetko in pustimo, da se povsem ohladijo. Ponudimo jih s skodelico toplega ali hladnega napitka.

vir: http://okusno.je/recept/veganski-ajdovi-piskoti

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer