Sestavine
50g kokosove moke (cca. 1 skodelica)
135g dateljnov (cca. 3/4 skodelice)
45g čokolade brez mleka (cca. 1/4 sodelice, črne čokolade, lahko uporabiš tudi spodnji recept za doma narejeno čokodalo)
V sekljanik daš kokosovo moko in dateljne in mešaš dokler niso dobro premešani.
Z žlico iz mase jemlješ koške mase in oz nje oblikuješ majhne kekse in na sredini s prstom narediš luknjico. Daš na peki papir.
Ko je vsa masa porabbljena zlužip čokolado ali narediš čokoladno maso po spodnjem receptu in manjo pomakaš kekse. Keksov ne potopiš v popolnosti, temveč si na z žlico namočiš samo toliko, da se pomoči spodnja stran kaksov. Kekse ponovno preložiš na peki papir s čokoladno stranjo navzdol in ko imajo vsi premazano spodnjo stran, jih s preostankom čokolade še malo pokapljaš po zgodnji strani.
Kekse daš za 20 minut v hladilnik. Iz njih le še postrgaš preostanek čokolade na spodnji strani in
Domača čokolada
22g kakava (cca. 3 žlice)
26g kokosovega olja (cca. 2 žlici)
Na ognju stopimo kokosovo mast, če si kupil namesto olja, kokosovo mast. Vanjo vsujemo kakav in naša stopljena čokolada je pripravljena.
vir: youtube
