Podlaga
- zdrobljeni keksi
- stopljeno maslo
Položimo v košarice za mafine. Košarice damo v kovinski modelček in stisnemo njihovo vsebino s kozarcem.
1. verzija
- krmeni sir Philadelphina ali skuta, mascarpone, riccoto ipd.
- sladkor + malo vanili sladkorja za okus
- polnomastna smetana, smetana za stepanje
Zgornji sestavini pokrivate s smetano, dokler niso pokrite.Zmiksamo, da dobimo kremo. S silikonsko palčko za kuhanje napolnimo košarice za mefine. Poravnajte.
To lahko jeste kar takoj. Dobro jih je dati za 10-15 minut v zmrzovalnik, da se lažje vzame iz njih papirnata košarica.
Na koncu lahko date na mini sirno torto še jagodo.
2. verzija
- krmeni sir Philadelphina ali skuta, mascarpone, riccoto ipd.- jogurt ali lahko uporabite kislo smetano
- vanilijo
- sladkor
miksajte tako dolgo, doker sestavine niše zmešane.
dodajte jajca, ne želite preveč zmiksati. če preveč zmiksate, bo mešanici zrak in sirna torta bo počila
dodajte nekaj moke ali koriznega škroba, kar bo pomagalo dobiti strukturo sirne tortice in zmiksajte.
napolnite papritnate košarice. pecite v vnaprej ogreti pečici na 150C natančno 15 minut. Ne zapecite jih preveč, saj bodo počile.
Po preteku 15 minut odprite pečico in pustite 3 minute, da se hladi, da se bodo strdili, brez da bi se vgreznili v sredini.
Ne pecite jih dalj časa. Naj se ohaldijo pri sobni temperaturi. Potem jih dajte v hladilnik čez noč.
Dodatje dekoracijo in mmmm.
vir youtube
