Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Moja sveža poletna ananas torta - brez peke | Pecivo

- baby piškoti (jaz sem imela 1 veelik paket)

- 2 veliki konzervi ananasa - Naturetin je najbolj kvaliteten, nareži ga na kockice krema:

- 750 ml sladke smetane stepeš, dodaš 5 ananasovih jogurtov, 500 g mascarponeja,vanili sladkor - burbonska vanilija, 1 vrečkica fix za smetano, 3 vrečkice želatine fix
(želatina, ki se samo noter zmiksa, brez segrevanja)

- v tortni model zložiš piškote, ki jih na hitro pomočiš v ananasov sok iz konzerve, potem sledi krema, potem kocke ananasa, potem ponoviš vajo, zaključiš s kremo, lahko pa še potem okrasiš s celimi kolobarji ananasa, vendar potem rabiš 3 konzerve, ne 2.

Čez noč ohladiš, da se vse fajn prepoji in dobi kremasti priokus. Ananas mora biti nujno iz konzerve, ker svežega želatina ne prenese.

Mase je dovolj za eno torto in eno dodatno posodo.

vir: Simona Rituper

Monte pecivo | Pecivo

Sestavine za Monte pecivo

Keksi Petit beurre ali Albert keksi

1. krema : 1 liter mleka, 100 g koruznega škroba, 100 g sladkorja, 1 vanilijev sladkor, 125 g masla

2. krema: 500 ml slatke smetane za stepanje, 200 g čokolade

malo ruma

Priprava Monte peciva

1. Na dno manjšega pekeča položi kekse in jih premaži z malo mleka, pomešanega z rumom

2. Prvo kremo pripraviš tako, da segreješ mleko, dodaš malo ruma, v drugi posodi pa zmešaš sladkor in koruzni škrob z malo hladnega mleka, da dobiš gladko zmes. Ko mleko zavre, vkuhaj pripravljeno zmes in na manjšem ognju kuhaj dve minuti, v še vročo zmes dodaj maslo in kremo prelij čez kekse

3. Drugo kremo pripraviš tako, da na zmernem ognju segreješ sladko smetano, v katero vmešaš koščke čokolade. Ko se čokolada stopi, prelij preko prve kreme in pusti, da se Monte pecivo ohladi. In to je to. Pa dober tek!

vir: http://zenska.hudo.com/recepti/sladice/recept-monte-pecivo/

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer