Sonjini piišoti | Pecivo
300 g pirine moke
2 zlici kakava
250 g masla
3 žlice sladila Yacoon
Žlička Kardamoma
Ščep soli
Žlica cimeta
Sestavine zmešaš in jih oblikuješ v rogljičk. Pečemo na 180 C 10 minut
vir: Tanja Horvat
Čokoladna pita po vegansko | Pecivo
Sestavine:
testo
¾ skodelice (90 g) mandljeve moke
¾ skodelice (60 g) kokosovih kosmičev
2 jušni žlici kakava v prahu
ščepec vanilje
2 jušni žlici datljeve paste
nadev
2 skodelici prej namočenih indijskih oreščkov (290 g)
1 + 1/3 skodelice lešnikovega mleka (290 g)
¼ skodelice agavovega sirupa (65 g)
¼ skodelice javorjevega sirupa (65 g)
½ skodelice + 2 JŽ kakava v prahu (50 g)
½ skodelice utekočinjenega kokosovega olja (125 g)
2 jušni žlici utekočinjenega kakavovega masla
nekaj kapljic jedilnega lešnikovega olja
Priprava:
Testo: v blenderju tako dolgo sekljamo mandlje, da dobimo moko. Vse druge sestavine premešamo z rokami v večji posodi, da nastane lepljivo testo. Testo pretresemo v tortni model in ga oblikujemo.
Nadev: v močnem blenderju zmešamo do gladkega vse sestavine razen kokosovega olja. Na koncu dodamo še kokosovo olje in premešamo.
Vlijemo v tortni model na mandljevo testo in po želji okrasimo z vegansko kokosovo smetano in praženimi lešniki ter čokoladnimi kapljicami.
Pustimo, da se čez noč hladi.
Čololadne kroglice z orehi | Pecivo
Za 8 kosov
180g orehov
1 ščepec soli
180g suhih dateljnov
1 čajna žlička zmlete vanilije
40g kakava v prahu
Kokosova moka ali zmleti orehi za posip
Orehe in sol drobno zmeljemo v mešalniku
Dodamo dateljne, vanilijo in kakav v prahu ter dobro premešamo
Dodamo nekaj kapljic vode, da se sestavine povežejo
Maso zvrnemo v skledo in z roko iz nje oblikujemo kroglice.
Po želji povaljamo v kokosovi moki ali zmletih orehih.
Kremna skutna torta brez moke in sladkorja | Pecivo
Kremna skutna torta brez moke in sladkorja, ki vas bo prepičla s svojo lahkotno teksturo in presenetljivo sladkim okusom, čeprav ne vsebuje niti kančka sladkorja ali moke. Poleg tega pa se peče samo 25 minut. Moja specialiteta so sirove tortice, katere vsi poznamo po njihovi gladki kremni teksturi, ki se kar topi v ustih. Tokrat sem naredila skutno tortico, saj sem imela v hladilniku nekaj odvečne skute s katero nisem vedla kam.
Preberite več: Kremna skutna torta brez moke in sladkorja | Pecivo
