Sestavine:
testo
¾ skodelice (90 g) mandljeve moke
¾ skodelice (60 g) kokosovih kosmičev
2 jušni žlici kakava v prahu
ščepec vanilje
2 jušni žlici datljeve paste
nadev
2 skodelici prej namočenih indijskih oreščkov (290 g)
1 + 1/3 skodelice lešnikovega mleka (290 g)
¼ skodelice agavovega sirupa (65 g)
¼ skodelice javorjevega sirupa (65 g)
½ skodelice + 2 JŽ kakava v prahu (50 g)
½ skodelice utekočinjenega kokosovega olja (125 g)
2 jušni žlici utekočinjenega kakavovega masla
nekaj kapljic jedilnega lešnikovega olja
Priprava:
Testo: v blenderju tako dolgo sekljamo mandlje, da dobimo moko. Vse druge sestavine premešamo z rokami v večji posodi, da nastane lepljivo testo. Testo pretresemo v tortni model in ga oblikujemo.
Nadev: v močnem blenderju zmešamo do gladkega vse sestavine razen kokosovega olja. Na koncu dodamo še kokosovo olje in premešamo.
Vlijemo v tortni model na mandljevo testo in po želji okrasimo z vegansko kokosovo smetano in praženimi lešniki ter čokoladnimi kapljicami.
Pustimo, da se čez noč hladi.
