Čokoladni keksi | Pecivo
- 250g hladnega masla
- 250g moke
- 80g sladkorja v prahu
- 2 vrečki vanilijevega sladkorja
- 3 vrečke čokoladnega pudigna
Opcijsko
1/4 žličke cimeta
Maslo narežemo na koščke. Vanilijo preprežemo na polovico in iz nje postrgamo seme. Iz vseh sestavim zmesimo testo, ki ga oblikujemo v klobaso in zavijemo v folijo. Postavimo jo v hladilnik za manj časa, kot tisto za vanilijeve kekse, saj se bodo tako kroglice lažje oblikovale. Hladi naj se le 15minut, nato jo z ostrim nožem narežemo na tanjše rezine in iz vsake oblikujemo kroglico. Položimo jih na peki papir in v vsako odtisnemo manjši modelček za piškote ali fondant. Pečemo 9 minut na 180 stopinj.
* Kroglice bi lahko oblikovali tudi brez predhodnega oblikovanja v klobaso in rezanja, vendar nam ta dodatna koraka pomagata, da so vse čim bolj enake, saj klobaso z lahkoto razežemo na enako debele kose.
*Piškote pustimo na pekaču toliko časa, da sa malo ohladijo, sicer se lahko pri prelaganju hitro zlomijo.
* Iz zgornjih količin dobimo tri klobase oz. 4 polne pekače piškotov oz. 80 keksov
vir: Alenka Valcl
Recept za jagode | Pecivo
- 30 dkg zmletih in presejanih Albert keksov
- 20 dkg skaldkorja v prahu
- 12,5 dkg margarine
- 2 beljaka (malo stepena)
- 2 jagodna ekstrakta (Etol)
Vmesi testo. Oblikuj jagode in jih povaljaja v kristalnem sladkorju. Vsako krasi z listkom pušpana. Suši vsaj čez noč.
vir: Alenka Valcl
