Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Čokoladni keksi | Pecivo

  1. 250g hladnega masla
  2. 250g moke
  3. 80g sladkorja v prahu
  4. 2 vrečki vanilijevega sladkorja
  5. 3 vrečke čokoladnega pudigna


Opcijsko
1/4 žličke cimeta

Maslo narežemo na koščke. Vanilijo preprežemo na polovico in iz nje postrgamo seme. Iz vseh sestavim zmesimo testo, ki ga oblikujemo v klobaso in zavijemo v folijo. Postavimo jo v hladilnik za manj časa, kot tisto za vanilijeve kekse, saj se bodo tako kroglice lažje oblikovale. Hladi naj se le 15minut, nato jo z ostrim nožem narežemo na tanjše rezine in iz vsake oblikujemo kroglico. Položimo jih na peki papir in v vsako odtisnemo manjši modelček za piškote ali fondant. Pečemo 9 minut na 180 stopinj.

* Kroglice bi lahko oblikovali tudi brez predhodnega oblikovanja v klobaso in rezanja, vendar nam ta dodatna koraka pomagata, da so vse čim bolj enake, saj klobaso z lahkoto razežemo na enako debele kose.

*Piškote pustimo na pekaču toliko časa, da sa malo ohladijo, sicer se lahko pri prelaganju hitro zlomijo.

* Iz zgornjih količin dobimo tri klobase oz. 4 polne pekače piškotov oz. 80 keksov

vir: Alenka Valcl

Recept za jagode | Pecivo

  1. 30 dkg zmletih in presejanih Albert keksov
  2. 20 dkg skaldkorja v prahu
  3. 12,5 dkg margarine
  4. 2 beljaka (malo stepena)
  5. 2 jagodna ekstrakta (Etol)


Vmesi testo. Oblikuj jagode in jih povaljaja v kristalnem sladkorju. Vsako krasi z listkom pušpana. Suši vsaj čez noč.

vir: Alenka Valcl

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer