Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Služiti drugim | Naša prava narava

Nikoli se ni v življenju šlo za obiranje nagrad, vedno samo za to, da podpiramo nagrade. Nagrade so same že takšne kot so in večino krat so takšne, ki spreminjajo življenja drugih. Sama nagrada je že, ko podpreš človeka, da lahko naredi nekaj / nekaj novega.

Vsi mi smo se prišli seme učit, služit in skozi služenje drugim prepoznavat našo zavest, našo naravo. In izbira je, ali bomo to počeli, ali ne. Pa vendar je to cilj evolucije, namreč, da prepoznamo sami sebe.

Prepoznati sam sebe ni prav lahko naloga. To lahko počnemo tako, da prepoznamo svoje načine gibanja in delovanja, vzorčenja in delovanja iz programov, ki so nam bodisi dodani prej ali jih pridobimo pozneje, tekom življenja.

Preberite več: Služiti drugim | Naša prava narava

Prepoznavanje pristonosti | Naša prava narava

Ljudje vstajamo ves čas, razlika je samo v trem kako vstajamo. Nekateri se prevračamo, drugi počasi delamo vzgibe, tretji spet se sprenevedamo. Razlika je ravno v tem kako vstajamo. V življenju je vstajanje ena najpomembnejši stvari, kajti če ne vemo, kakšen je naš lasten način vstajanja, se kaj hitro prisilimo in počnemo stvari na način, kot si to želijo drugi in takrat, no takrat, nas kaj hitro zanese in začnemo siliti.

Težava s siljenjem je namreč ta, da nihče ni rad posiljen, kajti če ga silimo v nekaj, se kaj hitro zgodi, da ga posilimo in to ni najbolj zaželena poza v naših življenjih. Takrat se noben ne počuti dobro, razen, ko sam sebe prepriča, da je to dobro, da je naglica dobra in da bo tako stvar hitreje narejena. A tudi to izvira od nekoder.

V življenju obstaja samo lastna hitrost, ki je pač takšna, kakršna je, vse druge so nam ne lastne. In če začnemo hoditi po poti hitrosti drugih, se bodisi posilimo s hitrostjo drugih ljudi ali pa z njihovo počasnostjo. In zakaj je to pomembno?

Vsak od nas ima svojo lastno prisotnost, ki se odziva na svoj lasten način, dokler seveda ne prepozna, da hitrost sploh ni važna. Prisotnost, ki jo človek čuti okoli sebe je pač takšna, kakršna je. V začetku, ko ne prepozna, ko nima dovolj znanja znotraj sebe glede odnosov, pojavov in stvari, se pač na to odziva v skladu s svojimi naučenimi vzorci obnašanj, potem pa skozi življenje, postopoma, postopoma prepoznava, se uči in stvari postanejo lažje, manj otipljive,

Preberite več: Prepoznavanje pristonosti | Naša prava narava

Biti povezan na svoj vir | Naša prava narava

V življenju je izredno pomembno biti povezan na svoj lasten vir, kajti če nismo, smo na čustva, misli, dejanja, razmišljanje nekoga drugega. In v trenutku, ko se to zgodi, se začne znotraj nas, našega lastnega občutka za vir oblikovati neka zgostitev.

Ustvari se opna, ki se zapolni s tem, kar smo prejeli od okolice in smo se temu uprli ali tega nismo mogli sprejeti, in to potem v našem telesu, v naši biti deluje kot motilec, kot nekaj kar zavira pretok naše lastne biti in vira samega skozi nas. Več takšnih motilcev imamo manj zaznavamo sebe, svoj lastni vir, hkrati pa vedno bolj zbolimo.

Preberite več: Biti povezan na svoj vir | Naša prava narava

Ko um zatre srce | Naša prava narava

Kaj sploh je srce? Je to neka misel, da smo srečni, žalostni ali pa je to dejansko novo čutenje tega, kar zaznavamo? Nihče namreč ne govori dosti o tem, kljub vsemu jih dosti govori, da čutijo s srcem. Mogoče je to res vprašanje za znanost, da bi to postavila v bolj eksakten okvir, a kaj, če znanost ne uporablja področje srca, z umom pa se tega ne da ravno lepo razložiti. Um je čisto nekaj drugega.

Namen uma je opisovanje in razlaganje, nikoli čutenje in kdor pač čuti srčno stvar, jo pač čuti, in kdor ne, pa lahko samo z umom dojema to, kar mu je povedano. Dobro ob vsem tem je ne pozabiti, da ni vedno tako, kot to govori prejšnji stavek, ker ni potrebno, da se zavedamo, da smo srčni, da bi bili srčni. V resnici je to še bolje, saj se takrat ne obremenjujejo s tem ali smo ali nismo, temveč smo le to, kar smo.

Preberite več: Ko um zatre srce | Naša prava narava

Ko te očala odvadijo biti ti | Naša prava narava

Ko te očala odvadijo biti ti, si izgubljen, kot pri vsaki optiki, ki jo postavimo med sebe in svet, ki nas obdaja. Če gremo na Irsko in dva mesca samo govorimo angleško, kaj hitro ujamemo ritem in naša sposobnost prilagajanja nazaj na slovenščino se malo poleni. Svojo prisotnost navajamo na neki novi aspekt življenja, ki kaj hitro postane naš uradni, če ne pazimo, kajti zalo hitro nas lahko zasvoji nov način.

Pri umski inteligenci vsi tako zelo poudarjajo prilagajanje, iskanje novih idej in načinov. Vsekakor je to to, o čem govorijo, a pred tem je še dosti več. Gre se namreč za izpuščanje tistega, česar več ne potrebujemo in to je v tem primeru, umske, čustvene in miselne navlake, ki se je nabrala znotraj nas med tem, ko smo hodili po življenju.

Preberite več: Ko te očala odvadijo biti ti | Naša prava narava

Vsi smo eno | Naša prava narava

Vsaka stvar na svetu je sestavljena iz vsega, torej iz duhovne vibracije, tiste, ki je nevidna in iz fizične vibracije, tista, ki jo lahko vidimo. In ne samo stvar, prav tako je vsak proces sestavljen iz dvojnosti. Vse namreč pride v obstoj kot zametek, potem pa se razvija. Prav razvoj je tisti, ki določa manifestacijo, pravo in resnično obliko dokončanega predmeta.

A v življenju se ne gre samo za predmete. Ne, gre se predvsem za procese, kar definira že zakon entropije znotraj same fizične narave. Torej nikoli za stanja, saj je vsako stanje pravzaprav proces in če se vemo začutiti, če se vemo z njim povedati, dokaj hitro odkrijemo njegovo naravo.
Narava vsakega procesa je nematerialna in materialna hkrati. Ni ločenosti in vse nastaja v popolni harmoniji. To kar damo not, to tudi dobimo ven, torej 100% = 100%. Razlika je le v tem, da se menjuje razmerje med strukturo duhovne in fizične vibracije.

Preberite več: Vsi smo eno | Naša prava narava

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer