Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Čokoladna pita po vegansko | Pecivo

Sestavine:

    testo
    ¾ skodelice (90 g) mandljeve moke
    ¾ skodelice (60 g) kokosovih kosmičev
    2 jušni žlici kakava v prahu
    ščepec vanilje
    2 jušni žlici datljeve paste
    nadev
    2 skodelici prej namočenih indijskih oreščkov (290 g)
    1 + 1/3 skodelice lešnikovega mleka (290 g)
    ¼ skodelice agavovega sirupa (65 g)
    ¼ skodelice javorjevega sirupa (65 g)
    ½ skodelice + 2 JŽ kakava v prahu (50 g)
    ½ skodelice utekočinjenega kokosovega olja (125 g)
    2 jušni žlici utekočinjenega kakavovega masla
    nekaj kapljic jedilnega lešnikovega olja

Priprava:

    Testo: v blenderju tako dolgo sekljamo mandlje, da dobimo moko. Vse druge sestavine premešamo z rokami v večji posodi, da nastane lepljivo testo. Testo pretresemo v tortni model in ga oblikujemo.
    Nadev: v močnem blenderju zmešamo do gladkega vse sestavine razen kokosovega olja. Na koncu dodamo še kokosovo olje in premešamo.
    Vlijemo v tortni model na mandljevo testo in po želji okrasimo z vegansko kokosovo smetano in praženimi lešniki ter čokoladnimi kapljicami.
    Pustimo, da se čez noč hladi.

Čololadne kroglice z orehi | Pecivo

Za 8 kosov

180g orehov
1 ščepec soli
180g suhih dateljnov
1 čajna žlička zmlete vanilije
40g kakava v prahu
Kokosova moka ali zmleti orehi za posip

Orehe in sol drobno zmeljemo v mešalniku

Dodamo dateljne, vanilijo in kakav v prahu ter dobro premešamo

Dodamo nekaj kapljic vode, da se sestavine povežejo

Maso zvrnemo v skledo in z roko iz nje oblikujemo kroglice.

Po želji povaljamo v kokosovi moki ali zmletih orehih.

Kremna skutna torta brez moke in sladkorja | Pecivo

Kremna skutna torta brez moke in sladkorja, ki vas bo prepičla s svojo lahkotno teksturo in presenetljivo sladkim okusom, čeprav ne vsebuje niti kančka sladkorja ali moke. Poleg tega pa se peče samo 25 minut. Moja specialiteta so sirove tortice, katere vsi poznamo po njihovi gladki kremni teksturi, ki se kar topi v ustih. Tokrat sem naredila skutno tortico, saj sem imela v hladilniku nekaj odvečne skute s katero nisem vedla kam.

Preberite več: Kremna skutna torta brez moke in sladkorja | Pecivo

Borovničeva rolada brez moke in sladkorja | Pecivo

Borovničeva rolada brez moke in sladkorja, odštekanega videza ter fenomenalnih okusov je primerna tako za sladkorne bolnike kot tiste, ki so na prehrani z nizkim vnosom OH. Nekaj posebnega je že njena barva sama, ki je živa vijolična, njen kontrast pa odlično dopolni sredica iz kisle smetane ter skorjica iz kokosove moke. V osnovi je recept zamišljen tako, da je popolnoma brez dodatnega sladkorja. Vem, to bo marsikomu povzročalo preglavice, vendar če boste sledili receptu do konca sem za vas pustila nekaj namigov za bolj sladko različico.

Preberite več: Borovničeva rolada brez moke in sladkorja | Pecivo

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer