Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Brezglutenski kruh iz bučk | Hrana

Sestavine:

200g ovsene moge
5g sode za pečenje
5g cimeta
1-2g muškatnega oreščka
3g soli
2 jajci
170g medu
145g grškega jogurta
10g vanilijevega ekstrakta
1 srednja naribana bučka
65g sesekljanih orehov
90g sesekljane temne čokolade


Priprava:
Najprej naribajte bučko (ne lupite je) in jo dajte v cedilo, da se osuši. Ne solie in ne iztiskajte nobene tekočine.
V skledi združite mokre sestavne, jajca, med, grški jogurt in vanilijin ekstrakt.
V drugi skledi združite suhe sestavine, ovseno moko, sodo za pečti, cimet, mleti muškatni orešček in sol. Zlij suhe sestavine v mokre, zmešaj jih da se združijo. Ne zmiksajte preveč testa.
Zlijte v namaščen pleh za kruh, poravnajte zgodnji del in pecite na 180C 50 minut. Med zadnjimi 15-20 minutami pokrijte pleh s folijo, da preprečite da ne porjavi.
Naj se shladi 10 minut, potem odstranite štruco iz pleha in jo položite na rešeto, da se do konca ohladi.
Narežite in servirajte z vašim priljubljenim namazom.

vir: youtube

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer