Sestavine:
200g ovsene moge
5g sode za pečenje
5g cimeta
1-2g muškatnega oreščka
3g soli
2 jajci
170g medu
145g grškega jogurta
10g vanilijevega ekstrakta
1 srednja naribana bučka
65g sesekljanih orehov
90g sesekljane temne čokolade
Priprava:
Najprej naribajte bučko (ne lupite je) in jo dajte v cedilo, da se osuši. Ne solie in ne iztiskajte nobene tekočine.
V skledi združite mokre sestavne, jajca, med, grški jogurt in vanilijin ekstrakt.
V drugi skledi združite suhe sestavine, ovseno moko, sodo za pečti, cimet, mleti muškatni orešček in sol. Zlij suhe sestavine v mokre, zmešaj jih da se združijo. Ne zmiksajte preveč testa.
Zlijte v namaščen pleh za kruh, poravnajte zgodnji del in pecite na 180C 50 minut. Med zadnjimi 15-20 minutami pokrijte pleh s folijo, da preprečite da ne porjavi.
Naj se shladi 10 minut, potem odstranite štruco iz pleha in jo položite na rešeto, da se do konca ohladi.
Narežite in servirajte z vašim priljubljenim namazom.
vir: youtube