Veganske mesne kroglice iz bananinih olupkov
Sestavine
- 3 olupki velikih zelenih banan, odstrgaj beli del, vrži stran in na koncu zreži olupke
- 125g drobtin
- 65g vsenamenske moke
- pol čajne žličke oz. 2-3g česnovega praška
- čajna žlica oz. 5g orinana
- čajna žlica oz. 5g soli
- 1/3 čajne žličke oz. 1-2g muškatnega oreščka
- čajna žlica oz. 5g rdeče paprike
- soli
- poper
- pol čajne žličke oz. 2-3g kumine
- 65g sesekljane čebule
- 65g moke in 56g drobtin
za vezivo:
- s žlici oz. 30g lanenih semen v 4 žlicah oz. 60g vode
- paradižnikova omaka
Postopek:
Najprej pripravimo vezivo. To bo v mešanici vse skupaj zlepilo.
Kakršne koli banane, naj bodo oblj zelene, ker so drugače ostružki pretanki. V primeru zelenih banan so debelejši.Ostružite, preostanek na fino narežete. K vsemu temu dodamo vezivno mešanico, zmešaš z rokami.
Mešanico damo v hladilnik za 30, 40 ali do 60 minut.
Oblikujemo v kroglice. V ponvi v naprej segrejemo paradižnikovo mezgo in v njej kuhamo kroglice.Omaka mora biti vsaj v začetku malo bolj tekoča, drugače je predebela in se težko skuha skozi in skozi in potem se lahko prilepi na dno.
Pokrijte z loncem in jih postite da se kuhajo na nazki do srednji vročini 20-30 minut. Vsak v začetku jih preveč ne premikajte, ker bodo razpadle
p.s. Bananini olupki imajo 10x manj kalorij od banane in 5x več vitamina C kot pomaranča.
Vir: youtube
