Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Veganske mesne kroglice iz bananinih olupkov | Hrana

Veganske mesne kroglice iz bananinih olupkov 

Sestavine
- 3 olupki velikih zelenih banan, odstrgaj beli del, vrži stran in na koncu zreži olupke
- 125g drobtin
- 65g vsenamenske moke
- pol čajne žličke oz. 2-3g česnovega praška
- čajna žlica oz. 5g orinana
- čajna žlica oz. 5g soli

- 1/3 čajne žličke oz. 1-2g muškatnega oreščka
- čajna žlica oz. 5g rdeče paprike
- soli
- poper
- pol čajne žličke oz. 2-3g kumine
- 65g sesekljane čebule
- 65g moke in 56g drobtin

za vezivo:
- s žlici oz. 30g lanenih semen v 4 žlicah oz. 60g vode
- paradižnikova omaka

Postopek:

Najprej pripravimo vezivo. To bo v mešanici vse skupaj zlepilo.

Kakršne koli banane, naj bodo oblj zelene, ker so drugače ostružki pretanki. V primeru zelenih banan so debelejši.Ostružite, preostanek na fino narežete. K vsemu temu dodamo vezivno mešanico, zmešaš z rokami.

Mešanico damo v hladilnik za 30, 40 ali do 60 minut.

Oblikujemo v kroglice. V ponvi v naprej segrejemo paradižnikovo mezgo in v njej kuhamo kroglice.Omaka mora biti vsaj v začetku malo bolj tekoča, drugače je predebela in se težko skuha skozi in skozi in potem se lahko prilepi na dno.

Pokrijte z loncem in jih postite da se kuhajo na nazki do srednji vročini 20-30 minut. Vsak v začetku jih preveč ne premikajte, ker bodo razpadle

p.s. Bananini olupki imajo 10x manj kalorij od banane in 5x več vitamina C kot pomaranča.

Vir: youtube

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer