Na debelo narezan (doma narejen kruh) ustvarja popolni temelj za brezgluteinski česnov kruh dobrega okusa in vonja. Prepojen bo s česnovim okusom na zunaj in znotraj in neverjetno hrustljavo skorjo, ki se razleti, ko zagrizete vanjo
Najboljši način za izdelavo česnovega kruha je, da ga potopimo v maslo prepojeno z česnom in olivnim oljem. Potem istisnete višek in pečete do popolnosti.
Uprite se potrebi, da popražite česen v maslu, ko ga stopite. Če česen ni neobdelan, ko gre v pečico, bo zgorel.
Namesto tega stisnemo česen v pasto s tem, da ga sesekljamo in potem stisnemo z ravno stranjo noža. Na ta način stisnemo česen brez da bi ga segrevali in to odstrani kakršno koli ostrost neobdelanega česna – in zagotovite, da nihče ne bo ugriznil v del neobdelanega česna.
Zakaj potopiti kruh?
Če ima vaš česnov kruh le nekaj okusa po česnu na zunanji strani, bo verjetno dišal dosti boljše od njegovega okusa. Ko potopite delčke kruha v olju in maslu, ki je pomešano s česnovo pasto in začimbami, bodo okusi prišli onstran preko zunanjih plasti kruha.
Če niste iztisnili odvečno česnovo maslo iz rezin, kruh ne bo na primeren način postal hrustljav med pečenjem. Želimo okusen kruh, ki je mehak v sredini, vendar pa hrustljav na zunaj.
Če je vaš kruh narezan pretanko, ne bo nikoli dosegel pravilnega ravnotežja med hrustljavostjo in mehkostjo znotraj. Kruh, ki je narezan pretanko tudi ne more vpiti dovolj česnovega masla, da bi postal premočen.
K česnovemu maslu so lahko dodani peteršilj, origano, baziliko…
4 – 6 stroke česna
1 čajna žlička soli
6 žlic nesoljenega masla (112g)
3 žlice deviškega olivnega olja (42g)
1 žlica posušenega peteršilja
Brezgluteinski kruh, ki ste ga naredili sami ali kupili v trgovini narežite na debel kose.
Kose kruha pomočite v zmes masla s česnom in začimbami. Iztisnite odvečno prepojenost. Kose položite na peki papir, jih še dodatno začinite po površini z isto maso. Pecite na obeh straneh pri 180C, 10 minut na eni strani, obrnite in 5 minut na drugi, ali dokler zunanja stran ne začne postajati zlata.
Pred tem kot postrežete pustite nekaj minut, a se ohladi.
Dober tek.
vir: https://glutenfreeonashoestring.com/gluten-free-garlic-bread/