Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Brezgluteinski česnov kruh | Hrana

Na debelo narezan (doma narejen kruh) ustvarja popolni temelj za brezgluteinski česnov kruh dobrega okusa in vonja. Prepojen bo s česnovim okusom na zunaj in znotraj in neverjetno hrustljavo skorjo, ki se razleti, ko zagrizete vanjo

Najboljši način za izdelavo česnovega kruha je, da ga potopimo v maslo prepojeno z česnom in olivnim oljem. Potem istisnete višek in pečete do popolnosti.

Uprite se potrebi, da popražite česen v maslu, ko ga stopite. Če česen ni neobdelan, ko gre v pečico, bo zgorel.

Namesto tega stisnemo česen v pasto s tem, da ga sesekljamo in potem stisnemo z ravno stranjo noža. Na ta način stisnemo česen brez da bi ga segrevali in to odstrani kakršno koli ostrost neobdelanega česna – in zagotovite, da nihče ne bo ugriznil v del neobdelanega česna.

Zakaj potopiti kruh?

Če ima vaš česnov kruh le nekaj okusa po česnu na zunanji strani, bo verjetno dišal dosti boljše od njegovega okusa. Ko potopite delčke kruha v olju in maslu, ki je pomešano s česnovo pasto in začimbami, bodo okusi prišli onstran preko zunanjih plasti kruha.

Če niste iztisnili odvečno česnovo maslo iz rezin, kruh ne bo na primeren način postal hrustljav med pečenjem. Želimo okusen kruh, ki je mehak v sredini, vendar pa hrustljav na zunaj.

Če je vaš kruh narezan pretanko, ne bo nikoli dosegel pravilnega ravnotežja med hrustljavostjo in mehkostjo znotraj. Kruh, ki je narezan pretanko tudi ne more vpiti dovolj česnovega masla, da bi postal premočen.

K česnovemu maslu so lahko dodani peteršilj, origano, baziliko…

4 – 6 stroke česna
1 čajna žlička soli
6 žlic nesoljenega masla (112g)
3 žlice deviškega olivnega olja (42g)
1 žlica posušenega peteršilja

Brezgluteinski kruh, ki ste ga naredili sami ali kupili v trgovini narežite na debel kose.

Kose kruha pomočite v zmes masla s česnom in začimbami. Iztisnite odvečno prepojenost. Kose položite na peki papir, jih še dodatno začinite po površini z isto maso. Pecite na obeh straneh pri 180C, 10 minut na eni strani, obrnite in 5 minut na drugi, ali dokler zunanja stran ne začne postajati zlata.

Pred tem kot postrežete pustite nekaj minut, a se ohladi.

Dober tek.


vir: https://glutenfreeonashoestring.com/gluten-free-garlic-bread/

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer