* osnovno milo (Osnovni recept I, Osnovni recept II)
* 1 žlica medu
* malo čebeljega voska
* po želji dodajte poljubno eterično olje
Osnovni masi za milo najprej vmešajte čebelji vosek. Ko se ta razpusti, dodajte še med. Posebno morate biti pozorni na to, da med dobro premešate, da se bo povezal z maso. Tik preden maso porazdelite v modele, pa primešajte še eterično olje. Maso nato razdelite v modele. Pustite naj se suši dva dni, potem milo stresite iz modelov. Če je treba, ga narežite in pustite, da se suši šest tednov. Po tem času je milo primerno za uporabo.
Opomba Tomaža Flegarja:
Pri hladnem postopku, po katerem je narejeno to milo, se bo milo dolgo časa sušilo, preden bo postalo trdno. Po nekaj tednih, ko postane dovolj trdo, ga boste lahko vzeli ven iz kalupa.
Pri tem poststopku obstaja možnost, da po nekaj urah lahko kalup položite v zamrzovalnik. Ko se milo strdi, ga vzamete ven iz modelčka in ga sušite naprej. Sama ne glede na postopek milo sušim na časopisnem papirju več tednov. Na vsake nekaj dni ga je priporočljivo obrniti.
vir: Eko darila; Karmen Gostinčar
