Milo zeleni travnik | Tekoča mila
- osnovna mešanica za milo
- 3 deli naravnega eteričnega olja vrtnice
- 1 del naravnega eteričnega olja žajblja
Naravno eterično olje vrtnice velja za kralja eteričnih olj.
V osnovno mešanico za tekoče milo postopoma dodajte eterični olji. Količini teh morate prilagoditi količini osnove. Za 1dl tekočega mila potrebujete 3 kapljice eterilnega olja vrtnice in 1 kapljico eterilnega olja žajblja. Milo lahko po želji tudi obarvate. Uporabite jedilne barve.
* Vonj mila je preprost, a kljub vsemu prelep.
Vir: eko darila; Karmen Gostinčar
Milo sladki svet | Tekoča mila
- osnovna mešanica za milo
- 3 deli naravnega eteričnega olja sandalovine
- 1 del naravnega eteričnega olja počulija
- 1 del naravnega eteričnega olja limone
V osnovno mešanico za tekoče milo postopoma dodajajte parfumska olja, količine morate prilagoditi količini osnove. Za 1dl tekočega mila potrebujete 3 kapljice eteričnega olja sandalovine in po 1 kapljico preostalih dveh eteričnih olj. Milo po želji lahko tudi obarvate z jedilnimi barvami, predlagam kapljico rumene in rdeče.
* Vonj mila je topel in zemeljski in se dobro obdrži.
Vir: eko darila; Karmen Gostinčar
Milo morska sapica | Tekoča mila
- Osnovna mešanica za mila
- 2 dela naravnega eteričnega olja jasmina
- 1 del naravnega eteričnega olja koriandra
V osnovno mešanico za tekoče milo postopoma dodajajte eterični olji. Količino morate prilagoditi količini osnove - za 1dl tekočega mila potrebujete 2 kapljici eteričnega olja jasmina in 1 kapljico eteričnega olja koriandra. Po želji ga lahko tudi obarvate. Za to uporabite jediilne barve.
* Milo ima vonj po cvetju s kančkom začimbe
Vir: eko darila; Karmen Gostinčar
Osnovni recept za tekoče milo | Tekoča mila
136g oljčnega olja
45g palmove masti
45,5g kokosovega masla
86g poljubne rožne vode
44g kalijevega hidroksida
3,5 dl destilirane vode
Vse sestavine natančno stehtajte. Tako kot pri izdelavi trdega mila morate biti še posebno pozorni na zaščitno obleko - rokavice, očala, predpasnik, masko. Tudi to milo bo izdelano po hladnem postopku, tako se bo namreč ohranilo čim več koristnih sestavin.
