* osnovno milo (Osnovni recept I, Osnovni recept II)
* 2 žlici natrgane limonine lupine
* 1 žlička rjavega sladkorja
* naravno eterično olje limoe in limonske trave
Osnovni masi za milo vmešajte narobani limonino lupino in rjavi sladkor. Sladkor bo milu dal lepo rjavo barvo. Tik preden maso porazdelite v modele, primešajte še eterični olji, nato jo razdelite v modele. Pustite naj se suši dva ali tri dni, potem ga stresite iz modelov. Če je treba ga narežite in pustite, da se suši še šest tednov. Po tem času je milo primerno za uporabo.
Opomba Tomaža Flegarja:
Pri hladnem postopku, po katerem je narejeno to milo, se bo milo dolgo časa sušilo, preden bo postalo trdno. Po nekaj tednih, ko postane dovolj trdo, ga boste lahko vzeli ven iz kalupa.
Pri tem poststopku obstaja možnost, da po nekaj urah lahko kalup položite v zamrzovalnik. Ko se milo strdi, ga vzamete ven iz modelčka in ga sušite naprej. Sama ne glede na postopek milo sušim na časopisnem papirju več tednov. Na vsake nekaj dni ga je priporočljivo obrniti.
vir: Eko darila; Karmen Gostinčar
