1 bučka
20 dag trdega sira (edamec, gauda, trapist,…)
2 jajci
2 kosa na kocke narezanega belega kruha
1 čebula
2 stroka česna
4 žlice moke
mleko
sol
poper
peteršilj
drobtine
olje za pečenje
Bučko olupimo, dobro operemo, naribamo in malce posolimo.
Na kocke narezan kruh prelijemo z malo mleka in nekaj časa pustimo, da se kruh dobro zmehča. Naribano in osoljeno bučko nato dobro ožamemo in jo damo v posodo s kruhom. Tej zmesi dodamo nariban sir, jajci, strt česen, sesekljano čebulo, sol, poper in sesekljan peteršilj.
Vse skupaj dobro premešamo, dodamo moko in toliko drobtin, da postane zmes toliko kompaktna, da jo bomo lahko oblikovali.
V ponvi segrejemo olje in vanj polagamo oblikovane in v drobtinah povaljane bučkine zrezke. Pečemo jih na obeh straneh toliko časa, da dobijo lepo rjavo skorjico.
vir: Kulinarika.net
