Dobrodošli na Tomaževi strani

Namen te strani je opis Tomaževega dela.

Na njej najdete vse kar je povezano z njegovim delom, gibanjem, seminarji, delavnicami. zdravljenjem, spreminjanjem resničnosti...

Splošni pogoji

Z registracijo na stran potrjujem, da se prijavljam tudi na splošne novice, s prijavo na e-novice pa še na regionalne novice in dogodke, ki jih izberem v padajočem meniju.

Prijavite se

Novice - prijavite se!

Naročam se na e-novice, ki se dotikajo dogodkov v vaši regiji in na splošne novice
Izberite regijo, kjer živite:
Prijavljam se in strinjam s pogoji

Najbolj enostavna torta – jaffa torta | Pecivo

Pripomočki:

  •     posoda za miksanje
  •     ročni mešalec
  •     podloga za torto ali večji plitvi krožnik
  •     obod za torto (ni nujno)
  •     žlica

Sestavine so za tortni model premera 22 cm:

  •     600 ml sladke smetane za stepanje
  •     1 zavitek Dr. Oetker vanilijeve kreme za torto
  •     500 g maskarpone sira
  •     4 žlice sladkorja
  •     1 vanilin sladkor
  •     300 g jaffa keksov (po želji lahko tudi kakšni drugi keksi)
  •     sestavine za okrasitev torte, prosta izbira: mleti orehi, kokosova moka, ostružki črne in bele čokolade, mrvice …

V posodo za miksanje prelijemo sladko smetano in dodamo zavitek Dr. Oetker vanilijeve kreme, 4 žlice sladkorja in vanilin sladkor. Vse skupaj zmiksamo z ročnim mešalcem.

Ko sta se smetana in krema zgostili, dodamo 500 g maskarpone sira. Vse skupaj zmiksamo, da dobimo trdo in kompaktno kremo.

Pripravimo si podstavek za torto, nanj položimo obod za torto in na dno naložimo prvi sloj jaffa keksov. Med keksi bo prazen prostor, nič hudega, tako je v redu. Čez kekse premažemo prvi sloj kreme.

Postopek ponovimo s tremi sloji keksov. Zadnja, vrhnja plast naj bo krema.

Torto prestavimo v hladilnik, najbolje čez noč. Sestavine se bodo prepojile, krema pa strdila.

vir: https://oblizniprste.si/

Tomaž Flegar, Ponedeljek-Petek 9h-17h Grič 32, 1000 Ljubljana-Brdo * GSM: 041 890 078 * tomaz.flegar@gmail.comtomaz.flegar@gmail.com
Onewer